Peste 3,5 milioane de puieți forestieri vor fi plantați de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva în cursul campaniei de împăduriri de toamnă în fondul forestier administrat. În această campanie vor fi împădurite 1.081 de hectare fond forestier, cu precădere în zonele cu altitudini mai mici, de câmpie și silvostepă, după ce în campania de împăduriri de primăvară au fost regenerate pădurile de la munte și deal. Programul anual de regenerare a pădurilor de stat se va realiza cu o investiție de 199,2 milioane de lei

Cele mai mari suprafețe vor fi împădurite în fondul forestier de stat administrat de direcțiile silvice Tulcea, 178 de hectare, Dolj, 125 de hectare, Brăila, 123 de hectare, Galați, 119 hectare, și Călărași, cu 101 hectare.Vor fi plantați peste 3,5 milioane de puieți de stejar brumăriu și pendunculat, cer, gârniță, plopi albi și hibrizi, salcie sau salcâm, toți puieții forestieri fiind produși în pepinierele Romsilva.

În campania de împăduriri de primăvară s-au regenerat 10.789 de hectare fond forestier de stat, din care 7.158 de hectare prin regenerări naturale și 3.631 de hectare prin lucrări de împăduriri. Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Romsilva prevede, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, regenerarea a 12.531 de hectare, din care 8.073 prin regenerări naturale și 4.458 prin regenerări artificiale.

În ultimii șapte ani, Romsilva a regenerat 111.554 de hectare fond forestier de stat și a plantat, în acest interval, peste 200 de milioane de puieți forestieri.Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane de hectare de fond forestier proprietatea publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentUn nou incendiu a izbucnit la o secție ATI a unui spital din România
Articolul următorIncident la metroul din București. Tren oprit în stație pentru că mecanicul era în comă