În perioada ultima săptămână, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliției Locale Brăila au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale persoanelor surprinse încălcând prevederile în vigoare privind respectarea curățeniei pe domeniul public al municipiului Brăila sau legislația privind ordinea și liniștea publică.

 

Este vorba despre 16 persoane care fie au aruncat gunoi pe domeniul public, fie au consumat semințe, aruncând cojile pe stradă, ori care au avut un comportament inadecvat.

Astfel, în perioada amintită, polițiștii locali brăileni au identificat 8 persoane care au aruncat diverse deșeuri pe locurile virane din municipiu, din atelaje hipo. Locațiile vizate de cei 8 căruțași sunt terenul viran situat între str. Gh.M.Murgoci și Șos. Dig Brăila-Galați, terenul viran situat vis-a-vis de Centrul ,,Aura 2010”, terenul viran din capătul str.Arad și terenul viran situat între calea ferată și parcul Triunghi – Lacu Dulce.

Cele 8 persoane au fost sancționate contravențional cu suma totală de 11.070 lei, inclusiv pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală.

În aceeași perioadă, au mai fost depistate 5 persoane în timp ce aruncau gunoi pe domeniul public, acestea fiind sancționate contravențional cu suma totală de 4.500 lei.

Totodată, doi minori, în vârstă de 15, respectiv 17 ani, au fost depistați în Parcul Monument, la Rondou, consumând semințe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos. Aceștia au fost sancționați contravențional cu suma de 500 lei, fiecare.

De asemenea, în ziua de 17.10.2019, în jurul orei 12.15, o persoană care pătrunsese fără drept în incinta Facultății de Inginerie, tulburând buna desfășurare a activității, a fost condusă la sediul Poliției Locale Brăila pentru stabilirea identității. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Brăila, care a primit o sancțiune contravențională în valoare de 500 lei, în baza legii 61/1991.

Articolul precedentPrimăria Racovița a premiat 7 familii, care au împlinit 50 de ani de la căsătorie!
Articolul următorZiua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane