În această săptămână, polițiștii rutieri din toate statele Uniunii Europene acționează simultan, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Săptămâna 01-07 aprilie 2019 este dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. Speed și vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

Miercuri, 3 aprilie a.c., între orele 00:00 – 24:00, s-a derulat acțiunea Speed Marathon, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei.

Cu această ocazie, polițiștii brăileni au oprit în trafic și controlat 236 de vehicule și au aplicat 199 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei regulamentare.

Ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 12 permise de conducere.

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu. Polițiștii vor folosi toate aparatele radar disponibile.

Astfel, astăzi, 04 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au desfășurat acţiuni ce vizează reducerea consecințelor accidentelor rutiere prin sancționarea abaterilor referitoare la  nerespectarea regimului legal de viteză.

Articolul precedentNumărul focarelor de PPA în Brăila a crescut cu 5 cazuri în ultima săptămână, dintre care 4 la mistreți
Articolul următorDouă meciuri pe muchie de cuțit în etapa a II-a a Cupei primăverii