Conducerea interimară a PSD are o ședință cu liderii de partid, primarii, parlamentarii, liderii organizațiilor județene, unde discută strategia pentru următoarele alegeri, la Rin Grand Hotel.

În spatele ușilor închise, se pare că a avut loc o negociere între Marcel Ciolacu și Ludovic Orban pentru anticipate și alegeri locale într-un singur tur, iar președinții Consiliilor Judeţene vor fi aleși tot prin vot direct, cum a propus PSD.

În acest sens, pentru a putea fi dat startul anticipatelor, moțiunea împotriva Guvernului Orban va trece.

Avantajele pentru PSD și PNL în urma negocierii – 21 iunie, alegeri anticipate și locale într-un singur tur

Avantajul pentru PNL în această negociere este că Ludovic Orban va rămâne premier interimar, dar va conduce un Guvern care nu va mai putea da ordonanțe. În urma picării a încă două guverne în Parlament vor putea fi alegeri anticipate.

Acestea ar urma să aibă loc pe 21 iunie, împreună cu alegerile locale care se vor desfășura tot într-un singur tur.

Tot în avantajul PNL, partidul va fi favorizat de anticipate, întrucât dacă ar aștepta până la alegerile la termen ar pierde electorat. În momentul de față sunt șanse ca printr-o campanie bine coordonată, PNL să atingă 40%, procent la care se așteaptă liberalii.

De cealaltă parte, în ecuația anticipatelor, PSD speră ca în anticipate să atingă 30%, un scor onorabil care îi va da posibilitatea să facă o opoziție puternică. În plus, blocarea alegerilor în două tururi va reprezenta o mare realizare politică pentru Marcel Ciolacu și PSD. Practic, reușind să răstoarne Guvernul Orban și să blocheze votul în două tururi, Marcel Ciolacu nu va avea contracandidat la Congresul PSD de la finalul acestei luni.

Articolul precedentPeste 500 de sancţiuni contravenţionale aplicate de polițiști în weekend
Articolul următorA vrut să evite o tamponare cu alt autoturism și a intrat într-un stâlp