Penitenciarului Brăila a participat, în data de 12.09.2019 la Festivalul Național Interpenitenciar „InterFest” – Ediția a VI-a, organizat de Penitenciarul București-Jilava.

 

Festivalul Național Interpenitenciar „InterFest” – Ediția a VI-a, reprezintă un eveniment complex, de natură a sensibiliza și mobiliza societatea civilă, în vederea promovării necesității de incluziune socială a persoanelor care execută sancțiuni privative de libertate și, implicit, reducerii riscului de revenire în penitenciar. Aflat anul acesta la cea de-a VI-a ediție, Festival Național Interpenitenciar „InterFest”, organizat de Penitenciarul București-Jilava, a vizat consolidarea și dezvoltarea rețelei de suport pentru deținuți, prin promovarea activităților culturale, artistice și sportive, desfășurate în colaborare cu societatea civilă.

În cadrul festivalului, Penitenciarul Braila a participat la 2 secțiuni din cele 11 și anume atletism și campionatul de șah .

Festivalul, care a reunit aproximativ 22 de unități penitenciare și 200 de deținuți, s-a desfășurat pe 11 secțiuni, Penitenciarul Brăila participand la 2 din cele 11 cu 3 deținuți și anume activități sportive (Competiție de atletism: proba de viteză (50m)și proba de cross  – 2200m) și Competiția de șah .

Cei 3 deținuți au adus Penitenciarului Braila un număr de 4 medalii , astfel: proba de viteză (50m) – un participant care a obținut– Locul III; proba de cross  – 2200m – 2 participanți – care au obținut Locul I și Locul III, iar în cadrul Competiției de șah – un participant care a  obținut Locul I.

Acest lucru a fost posibil  implicării și dedicării față de această disciplină a monitorului sportiv din cadrul Penitenciarului Brăila- Eugen BOTEA care susține că: ”Talentul câştigă meciuri dar munca de echipă şi inteligenţa câştigă campionate” – Michael Jordan.

Inspector principal de poliție penitenciară Valentin Perianu, coordonatorul Serviciului Educație din cadrul Penitenciarului Brăila dorește ca prin participarea la astfel de activități  valorizarea potenţialului individual al persoanelor private de libertate, cultivarea spiritului de competiţie constructivă, dar mai ales consolidarea şi menţinerea colaborării între unităţile penitenciare, care au un deziderat comun – reintegrarea socială a persoanelor care au executat o pedeapsă privativă de libertate.

La activitate au fost invitați să participe reprezentanți ai instituțiilor publice centrale și locale, ai organizațiilor neguvernamentale, ai mediului universitar și privat, implicați în activitatea de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, cuvântul de debut fiind transmis de către reprezentantul Administrației Naționale a Penitenciarelor, doamna comisar șef de poliție penitenciară Ioana Mihaela MORAR, director general adjunct, și al Ministerului Justiției, domnul Claudiu-Cătălin BEJAN, consilier al ministrului justiției.

Articolul precedentElevii și studenții, opriți de polițiști, în gară!
Articolul următorLucrări de consolidare mal drept râu Siret în zona Corbu Vechi