Magistraţii Tribunalului Brăila l-au condamnat la o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pe Marius Valentin Parfenie, tânărul care a băgat groaza în brăilenii aflaţi la cumpărături la Brăila Mall în 11 noiembrie 2018. Condamnarea aplicată în primă instanţă este una care nu s-a mai aplicat vreodată, mai ales pentru infracţiunea de tentativă de omor, dar în cazul lui Parfenie a fost vorba despre un cumul de infracţiuni.

Magistraţii Tribunalului Brăila au aplicat o pedeapsă record, de 30 de ani închisoare, pentru infracţiuni de tentativă de omor. Practic, atacatorul de la Mall, care părea decis să omoare câţi mai mulţi oameni, după cum a spus chiar el, a primit o condamnare care se dă în mod normal pentru omor calificat. Totuşi, inculpatul a comis un cumul de infracţiuni, adică mai multe tentative de omor, plus tâlhărie, conducere sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului, tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Marius Valentin Parfenie a fost condamnat la pedeapsa de 10 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat, faptă comisă în data de 11 noiembrie pe raza comunei Cazasu, din judeţul Brăila. În acest caz este vorba despre vânzătorul unui autoturism care s-a trezit dat jos din maşină de către Parfenie, care l-a şi înjunghiat pe acesta. Inculpatul a mai primit pedeapsa de 8 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, victima aici fiind tot vânzătorul autoturismului.

Parfenie a mai primit pedeapsa de 12 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat, fiind vorba despre angajaţii “Braicar” pe care i-a lovit în plin, cu intenție, pe şoseaua de Centură a Municipiului Brăila, în dreptul garajului Braicar.

Instanţa l-a condamnat pe inculpatul Parfenie la pedeapsa de 20 de ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat, fiind vorba despre persoanele rănite în ziua de 11 noiembrie 2018, în parcarea Brăila Mall, când acesta a vrut să intre direct în pe ușa de acces în supermarket.

Inculpatul a mai primit pedeapsa de 3 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, plus 4 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de părăsire a locului accidentului, la care se adaugă 1 an şi 2 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de distrugere. De asemenea a mai primit o altă pedeapsă de 1 an şi 2 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

În temeiul prevederilor art. 38 alin. 1 şi 2 şi art. 39 alin. 1 litera b din Codul Penal, contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului constând în pedepsele închisorii de 10 ani, 8 ani, 12 ani, 20 de ani, 3 ani, 4 ani, 1 an şi 2 luni şi respectiv 1 an şi 2 luni, acesta urmând a executa pedeapsa cea mai grea de 20 de ani închisoare la care se adaugă sporul obligatoriu de 13 ani, o lună şi 10 zile reprezentând o treime din restul celorlalte pedepse, rezultând pedeapsa principală rezultantă de 33 de ani, o lună şi 10 zile de închisoare. În temeiul dispoziţiilor art. 60 din Codul Penal, constatând că pedeapsa principală rezultantă depăşeşte maximul general al pedepsei închisorii de 30 de ani, dispune ca inculpatul să execute pedeapsa principală rezultantă a ÎNCHISORII DE 30 DE ANI. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi a arestării preventive de la data de 11.11.2018 la zi. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului”, a a fost sentința dată de judecătorii Tribunalului Brăila.

Inculpatul a fost trimis în judecată la data de 29 martie de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, tâlhărie calificată, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, părăsirea locului accidentului, tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În cauză se poate formula apel, atunci dosarul fiind trimis la instanţa superioară, aducă la Curtea de Apel Galaţi, unde se va da sentinţa finală.

Vă reamintim filmul evenimentelor din ziua de duminică, 11 noiembrie 2019, când Marius Valentin Parfenie a provocat, în jurul orei 12.30, un adevărat măcel în județul Brăila.

Zece victime, dintre care doi minori, au căzut pradă nebuniei tânărului de 20 de ani, Marius Valentin Parfenie. Cursa nebună a tânărului s-a oprit în ușa principală a supermarketului Carrefour. Tânărul a fost imobilizat de câțiva cetățeni aflați în apropiere. Aflat la pământ tânărul a strigat: ”trebuie să curgă sânge pentru țara asta!”.

La fața locului au ajuns la multe echipaje de poliție și un echipaj de jandarmi, care au asigurat zona. Trei ambulanțe SAJ și una SMURD au sosit la fața locului pentru a acorda îngrijiri medicale victimelor. La fața locului a sosit și un elicopter SMURD de la Galați, dar nu a fost nevoie de intervenția acestora.

În jurul orei 12.00, tânărul Marius Valentin Parfenie s-a dus la târgul auto de pe șoseaua Buzăului sub pretextul de a cumpăra o mașină. Acesta a pus ochii pe o Skoda Octavia și a vrut să facă un test cu ea. Acesta a plecat în mașină cu vânzătorul autoturismului, în vârstă de 42 de ani și au plecat pe șoseaua de Centură a Brăilei spre localitatea Cazasu. Ajunși aici, pe o stradă nu foarte circulată, în jurul orei 12.46, l-a înjunghiat pe Cristian Bica cu un briceag, apoi l-a aruncat pe acesta din mașină și a pornit în trombă spre municipiu.

Pe șoseaua de Centură, în dreptul Depoului Braicar a intrat în doi pietoni, în vârstă de 45, respectiv 47 de ani, ambii șoferi la societatea de transport brăileană. Cei doi bărbați sunt în stare foarte gravă la spital, în operație. Ambii au piciorele rupte și multiple plăgi în zona capului.

Tânărul de 20 de ani a continuat cursa nebună și a ajuns până în parcarea Carrefour unde a accelerat și a vrut să intre direct în supermarket, în jurul orei 12.56. Norocul a fost că la intrarea în Carrefour erau pilonii din beton, care au estompat din viteza cu care acesta a intrat în ușile supermarketului.

După ce mașina s-a oprit în ușile magazinului, câțiva bărbați au sărit și l-au imobilizat pe tânărul de 20 de ani, până la sosirea polițiștilor. Cetățenii de la fața locului au spus că până la sosirea echipajelor de poliție și ambulanță a durat mai bine de un sfert de oră.

Dintre acestea, una a intrat deja în sala de operații pentru sutură de scalp, având și fractură de humerus. O altă persoană se află în Resuscitare, prezentând multiple fracturi de membre și oase ale feței. Cei doi copii vor fi internați la Chirurgie infantilă. Bărbatul înjunghiat a fost scos din sala de operații și se află acum în Terapie Intensivă.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest și s-a constatat că avea o alcoolemie de 0.37 mg/l și i-au fost apoi recoltate probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei și dacă consumase alte substanțe interzise.

Articolul precedentAccident cu o victimă în cartierul Obor din municipiul Brăila
Articolul următorCu mașina pe casă