30 ianuarie – Ziua nonviolenței în școală

Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția de Siguranță Școlară, implementează la nivel național, în perioada ianuarie – iunie, Proiectul pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar. Proiectul se adresează elevilor din învățământul gimnazial din 168 de școli din toate județele țării, dar și cadrelor didactice formate pe problematica violenței și a bullyingului, profesorilor diriginți și părinților.

Proiectul derulat la nivel național își propune crearea unui mediu sigur și pozitiv, prin implicarea factorilor cheie în asigurarea unui climat educațional de calitate – elevi, părinți, consilieri școlari, directori ai unităților de învățământ, profesori diriginți, personal cu atribuții de pază a unităților școlare, pe de o parte, iar pe de altă parte, polițiști, specialiști din domenii care interacționează cu copilul și reprezentanți ai autorității publice locale.

Contextul creat de marcarea internațională a Zilei nonviolenței în școală, în data de 30 ianuarie, creează un bun prilej pentru toți cei care au responsabilitatea creșterii siguranței în mediul școlar de a aduce în atenție faptul că educarea unor adolescenți presupune un demers susținut și continuu, învățarea și exersarea respectului față de sine și de alții, solidaritatea, toleranță și empatie. În această accepție, în perioada ianuarie – iunie 2022, polițiștii de siguranță școlară împreună cu reprezentanții inspectoratelor școlare, directorii unităților de învățământ vor lansa o provocare claselor de elevi, respectiv aceea de a-și însuși modele colective de comportare pozitivă, iar la finalul anului școlar să expună în lucrări – afișe, spoturi, colaje, machete, cunoștințele însușite în echipă. Concursul lucrărilor va fi jurizat atât la nivelul fiecărui județ, dar va avea și o etapă națională, cu prilejul Zilei Poliției Române.

”La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, prin Biroul Siguranța Școlară, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila, vor fi organizate și desfășurate activități, sub forma unor proiecte pentru reducerea violenței fizice și psihologice, încheiate cu patru unități de învățământ, care vor beneficia de sprijinul și îndrumarea echipelor de specialiști în realizarea unor lucrări care să prindă răsunet la nivel național.  

Activitățile desfășurate în perioada de derulare a proiectelor, vor fi aduse la cunoștința publicului, pentru susținerea și încurajarea copiilor într-un demers frumos, candid, veritabil al vârstei lor, prin intermediul mijloacelor de comunicare în masă” transmite IPJ Brăila.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.