Săptămâna aceasta a fost demolată fosta centrală termică de pe strada Ghioceilor din municipiul Brăila, care a fost construită înainte de 1989 de Schela de foraj Petrol și deservea cele două blocuri de pe Calea Călărașilor care aparțineau acesteia. În locul vechii centrale vor fi amenajate 39 locuri de parcare, iar lucrarea va fi executată de firma Micatis SRL Brăila.

Turnul fostei centrale termice de pe strada Ghioceilor, care reprezenta un pericol permanent pentru maşini şi pietoni, a fost demolat, urmând ca terenul să fie curățat în vederea amenajarii unei parcări cu 39 de locuri, care va deservi blocurile învecinate. Contractul pentru desfiinţarea centralei şi amenajarea parcării a fost câştigat de firma Micatis SRL. Valoarea lucrărilor se ridică la 618.800 lei, inclusiv cu TVA. Din vechiul turn al centralei termice mai rămăsese doar structura de rezistenţă, fără pereţi exteriori, însă grosimea grinzilor şi înălţimea acestora implicau o doză de risc în operaţiunea de demolare. 

Proiectul de care se va ocupa firma Micatis prevede “lucrări de arhitectură – desfiinţare turn şi scară centrală termică; lucrări instalaţii sanitare – realizare reţea pluvială; lucrări de sistematizare – realizarea a 33 locuri de parcare, cu acces din Str. Ghioceilor, realizarea a 6 locuri de parcare, cu acces din Str. Roşiorilor, reparaţii trotuare dinspre Str. Mihai Bravu şi realizare spaţii verzi”. Constructorul are la dispoziţie 10 luni pentru finalizarea lucrărilor.

Centrala nu mai era funcţională de aproape 20 de ani de zile, iar în ultima perioadă au fost înregistrate câteva incidente provocate de desprinderea unor bucăţi de zidărie de la mare înălţime, care au căzut peste maşini parcate în apropiere, provocându-le pagube serioase. 

Sursa: Realitatea de Braila