5000 de copaci plantați pe un teren degradat, neprielnic culturilor agricole

5000 de copaci plantați pe un teren degradat, neprielnic culturilor agricole
5000 de copaci plantați pe un teren degradat, neprielnic culturilor agricole

Astăzi dimineață, începând cu ora 10.00, circa 80 de elevi de la școala gimnazială din comuna Viziru și Liceele din orașele Ianca și Însurăței, au participat la plantarea a 5000 de copaci. 

Acțiunea a fost făcută de Romsilva, Ocolul Silvic Ianca în colaborare cu Consiliul Județean Brăila. La acțiune au participat 25 de silvicultori care i-au ajutat pe elevi la plantarea copacilor. De asemenea au participat și reprezentanți ai Gărzii de Mediu Brăila și ai Agenției de Mediu Brăila.

Vicepreședintele CJ Brăila, Ionel Epureanu a spus că aceste zone erau terenuri degradate, preluate de la ADS în 2003, prin Hotărâre de Guvern. Pe aceste terenuri au fost pășuni, dar acestea puteau fi folosite doar primăvara și toamna, pentru că vara din cauza căldurii și a solului sărăturat pășunea se ardea și nu putea fi folosită.

Copiii au venit la acțiune pentru că au dragoste de natură și de pădure. Reprezentanții școlilor care au participat la împădurire au spus că ar fi dorit să vină mai mulți elevi, dar doar pentru atâția au avut mijloace de transport.

Șeful Ocolului Silvic Ianca, Sorin Gabriel Gologan a spus că speră ca în perioada următoare să continue astfel de colaborări cu Inspectoratul Școlar Județean, cu școlile din municipiu și județ, dar și cu alte instituții din Brăila, pentru a continua acțiunile de împădurire.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.