Structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenate în organizarea și desfășurarea Alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică. Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Bazei de Reparații Navale Brăila, alături de reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila „General de Brigadă Gheorghe Praporgescu, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului Brăila, Sectorului Poliției de Frontieră Brăila, precum și alte structuri M.A.I., se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Astfel, în perioada 05 – 06 decembrie a.c., 522 de efective, dintre care 210 poliţişti, 120 de jandarmi, 44 de reprezentanţi I.S.U., 114 polițiști de frontieră și 34 de la alte structuri vor asigura paza şi protecţia celor 282 secţii de votare ce s-au constituit pe raza judeţului Brăila.

Duminică, 06 decembrie 2020, 142 de poliţişti vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină.

Astfel 92 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila va avea în responsabilitate 113 secţii de votare, constituite în 104 locaţii, unde vor fi prezenţi 105 poliţişti, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila va avea în responsabilitate 75 de secții de votare dispuse în 35 de locații, unde vor fi prezenți 80 de jandarmi, restul fiind în responsabilitatea altor strucuri ale M.A.I.

Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

De asemenea, 22 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor parlamentare.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii I.S.U. Brăila au desfăşurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea Alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților în data de 06 decembrie 2020, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

În acest context, pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!”  transmit reprezentanții IPJ Brăila.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentBilanț coronavirus: 8.072 de cazuri noi și 134 de decese. Vezi situația pe fiecare județ
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 5 decembrie 2020