61 șoferi depistați sub influența alcoolului în ultima săptămână

În perioada 3-9 iunie, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, polițiștii brăileni au desfășurat acțiunea Alcohol & Drugs, pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În perioada 03 – 09 iunie a.c., Inspectoratului de Poliție Județean Brăila a desfășurat o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive.

Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Astfel, săptămâna trecută, polițiștii brăileni au acționat la nivelul întregului județ, ocazie cu care au testat cu aparatul etilotest 2245 de șoferi și au costatat că 61 dintre aceștia se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 8 iunie, la ora 17:15, polițişti din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila l-au oprit în trafic pe un brăilean, în vârstă de 48 de ani, în timp ce conducea un vehicul pe raza localității Scorțaru Vechi, comuna Tudor Vladimirescu.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, polițiștii au constatat că șoferul avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,51 mg/l.

Duminică dimineață, în jurul orei 08:00, polițişti din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat în trafic pe un bărbat, în vârstă de 51 de ani, în timp ce conducea un vehicul pe raza orașului Ianca.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, polițiștii au constatat că șoferul avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,71 mg/l.

De asemenea, în noaptea de 9 iunie, în jurul orei 02:00, polițişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au oprit în trafic pe un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din județul Călărași, în timp ce conducea un vehicul pe Șoseaua Buzăului din municipiul Brăila.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, polițiștii au constatat că șoferul avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,87 mg/l.

Conducători auto au fost conduși la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemniei.

În cauză au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.