9 deținuți din Penitenciarul Brăila și-au petrecut ziua alături de copiii lor! ”Părinți și copii, în bucuria reîntâlnirii”

În data de 12 august , în baza protocolului de colaborare încheiat de Penitenciarul Brăila cu Protoeriei Brăila , la Așezământul socio-medical ”Sf. Mare Mucenic Pantelimon”, Lacu Sărat, municipiul Brăila, sub coordonarea Pr. Simeon Sică Bănică, inspector eparhial pentru cateheza parohială ,a avut loc  activitatea prevăzută în calendarul activităților proiectului social  „Părinți și copii în bucuria reîntâlnirii !”

 

Prin organizarea acestor activități  se dorește să se ofere persoanelor aflate în detenție oportunitatea de a petrece un timp de calitate cu propriul copil și de a conștientiza importanța prezenței modelului parental în dezvoltarea viitorului adult.

Coordonatorul proiectului subinspector Valentina VOINEA – asistent social în cadrul Biroului Asistență Psihosocială – Penitenciarul Brăila, prin activitatea desfășurată a dorit responsabilizarea persoanelor private de libertate cât și identificarea unor noi modalități de a menține relația cu famila și mediul de suport prin implicarea în activități comune, derulate în exteriorul locului de deținere.

Astfel, un grup de 9 persoane private de libertate, aflate în custodia Penitenciarului Brăila, care au copii minori și sunt separați temporar de mediul familial au avut ocazia de a petrece câteva ore alături de aceștia, făcând un pas important în vederea consolidarii legăturii dintre parintele aflat în detenție și copilul său .

La eveniment, a fost prezent în mijlocul familiilor reunite Pr. Simeon Sică Bănică, inspector eparhial pentru cateheza parohială și reprezentanți ai Penitenciarului Brăila, Sectorul Reintegrare Socială, care a subliniat faptul că  cel mai mare dar pe care îl primim sunt copii, iar copilăria este cea mai frumoasă perioadă a vieții, trebuie în fiecare zi să ne amintim cât de importantă este educația pentru viitorul unui copil și să acționăm pentru a le asigura un viitor mai bun. Un comportament parental și stil de viață sănătos, pot constitui modele pentru copii și pot astfel modela societatea într-un mod pozitiv.

Părinții reprezintă modele pentru copii, astfel aceștia interiorizează realități în funcție de ceea ce văd la părinți.

Subiectele abordate au fost bine primite, părinții și copiii au oferit un feed-back pozitiv organizatorilor, au înțeles ce înseamnă pierderea și regăsirea în familie și au avut posibilitatea să-și consolideze relațiile intrafamiliale, considerând această întâlnire ca pe o șansă a unui nou început bazat pe iubire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.