Un bărbat de 41 de ani a decedat după ce a băut o subtanţă toxică, pe care fermierul pentru care lucrase în ziua respectivă i-o servise drept ţuică. Victima lucrase pe terenurile femierului, iar la sfârşitul zilei de muncă, acesta s-a oferit să îl cinstească.

Cel mai probabil, a confundat sticla de ţuică cu o sticlă cu o substanţă toxică folosită în agricultură, iar ingerarea acesteia i-a fost fatală zilierului. Bărbatului i s-a făcut rău, iar fermierul l-a dus imediat la spital, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei au fost sesizaţi cu privire la faptul că la Spitalul de Urgenţă Brăila a fost transportat pentru îngrijiri medicale un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Jirlău, care ar fi  ingerat o substanţă necunoscută.

”Din primele cercetări s-a stabilit că bărbatul s-a deplasat la domiciliul unui consătean, unde ar fi servit o băutură dintr-un recipient de sticlă şi la scurt timp i s-a făcut rău. În cursul zilei de 08.10.2021 a intervenit decesul bărbatului. În cauza poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă“, a precizat Biroul de Presă al IPJ Brăila.

Fermierul a declarat că în sticla din care îl servise pe consăteanul lui ştia că este era ţuică. A recunoscut însă că în casă depozitase mai multe substanţe toxice folosite în general în agricultură, legumicultura, dar spune că nu ar fi putut încurca sticlele.

În momentul în care a văzut că bărbatului de 41 de ani i se face rău, a decis să îl urce în maşina personală şi să îl ducă la spital, la Făurei. Medicii i-au cerut sticla cu substanţa ingerată de victimă, dar fermierul nu o luase cu el. Victima a fost transportată cu o ambulanţă la spitalul din Brăila, dar a intrat  în comă, iar după câteva ore a decedat.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz şi vor trimite recipientul cu lichidul ingerat de victimă la analize pentru a se stabili cu exactitate despre ce substanţă este vorba.

Sursa: Realitatea de Braila