A fost anulata licitatia pentru dotarea cu autobuze electrice la Braila

A fost anulata licitatia pentru dotarea cu autobuze electrice
A fost anulata licitatia pentru dotarea cu autobuze electrice

Locuitorii din Braila nu vor circula in viitorul apropiat cu autobuze electrice. Licitatiile pentru autobuze electrice pentru mai multe municipii din țară au fost anulate, ca urmare a faptului ca singurul participant inscris la procedura de licitatie a fost descalificat. Primul lot viza achizitia a 11 autobuze electrice, 3 statii de incarcare rapida si 11 statii de incarcare lenta pentru Braila.

BOZANKAYA OTOMOTIV MAK, singura companie inscrisa la licitatia organizata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), pentru achitia a 68 de autobuze electrice de 10 metri lungime, destinate oraselor Braila, Constanta, Focsani, Lugoj si Slobozia, a fost descalificat. Astfel, licitatia a fost anulata, confom datelor SEAP.

MDRAP a lansat pe 28 ianuarie licitatia pentru cele 68 de autobuze electrice, cu o valoare estimata a contractului de 153,5 milioane de lei, fara TVA (32 milioane de euro). Contractul era cofinantat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operational Regional 2014 – 2020. Aceasta era cea de-a treia licitatie a ministerului pentru achizitia de vehicule electrice pentru transportul in comun.

Innoirea parcului de transport public va fi facuta ca masura de imbunatatire a mobilitatii urbane, dar si de limitare a emisiilor CO2„, declarau autoritatile la momentul anuntarii proiectului.

Contractul era impartit in cinci loturi si mai prevede, de asemenea, si achizitia a 68 de statii de incarcare lenta si 18 de statii de incarcare rapida.

Al doilea lot se adresa judetului Constanta  si cuprindea 21 autobuze electrice, 5 statii de incarcare rapida, 21 statii de incarcare lenta – 47,12 milioane de lei.

Al treilea lot trebuia sa ajunga la Focsani, continand 20 autobuze electrice, 5 statii de incarcare rapida, 20 statii de incarcare lenta – 45 milioane de lei.

Lotul patru era destinat catre Lugoj, cu 9 autobuze electrice, 3 statii de incarcare rapida, 9 statii de incarcare lenta – 20,62 milioane de lei.

Lotul cinci trebuia sa ajunga la Slobozia, continand 7 autobuze electrice, 2 statii de incarcare rapida, 7 statii de incarcare lenta – 15,87 milioane de lei.

Tot mai multe orase din Romania au drept obiectiv inlocuirea masinilor poluante, pe carburanti clasici, cu masini electrice. Initiativa este menita sa sustina mediul inconjurator si sa reduca emisiile de CO2, extrem de nocive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.