Şalupa “Chira Chiralina”, comandată de Primăria Brăila şi construită de o firmă din Constanţa, a fost lansată la apă. Nava are o lungime de 16 metri şi o capacitate de 25 locuri, fiind destinată curselor de agrement. Valoarea investiției este de 975.000 lei, din care 907.500 lei fonduri europene, prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime, și 67.000 lei contribuție Primăria Brăila.

“După lansarea la apă, şalupa face probe cu reprezentanţii Registrului Naval Român, apoi se vor obţine avizele şi la final va pleca în prima cursă, de la Constanţa la Brăila. După parcurgerea procedurilor menţionate anterior, în funcţie de legislaţia privind starea de alertă sau măsurile ulterioare stării de alertă, se vor organiza primele curse.

Vom propune: curse în rada Portului Brăila (30 de minute), curse în jurul Insulei Mici a Brăilei (1 oră), curse către Galaţi (dacă autorităţile din Galaţi vor permite acostarea la un ponton), curse pentru grupuri organizate”, a anunţat primarul Marian Dragomir pe o reţea de socializare.

Numele de ”Chira Chiralina” a fost dat pentru că ”Brăila” este alocat unui alt vas și pentru că ”trebuie să existe o poveste, o legenda care să dea o notă de mister de care să-ți aduci aminte mereu cu plăcere” a mai spus Dragomir.