A murit colonelul (r) Ion Kiriță
A murit colonelul (r) Ion Kiriță

Cu adâncă tristețe camarazii de la Brigada 10 Geniu Dunărea de Jos anunță plecarea prematură pe drumul veșnicei, pe data de 12 iunie 2019, a  celui care a fost colonel (r) KIRIȚĂ ION, a cărui ideal în viață l-a constituit deopotrivă grija față de familie și slujirea Patriei ca militar.

Colonelul (r) KIRIȚĂ ION s-a născut la 22.05.1957 în localitatea Surdila Greci, județul Brăila, într-o familie de oameni gospodari, care l-au crescut și educat cu frică de Dumnezeu și dragoste pentru semeni.

Prin muncă asiduă și perseverență a parcurs treptele ierarhiei militare, de la gradul de locotenent la cel de colonel, de la funcția de comandant pluton la cea de comandant de unitate și fost șef de Stat Major al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată ”Unirea Principatelor”, în perioada 15.06.2004 – 31.10.2007.

Și-a întregit existența întemeindu-și propria-i familie, iar viața i-a oferit șansa de a avea o soție demnă și iubitoare, precum și doi copii, de care orice părinte ar fi mândru.

A onorat cariera militară, întreaga viață fiindu-i o muncă veșnică, plină de zbucium creator. A muncit ca nimeni altul pentru a se realiza în cariera militară și a reușit în condiții remarcabile să se facă cunoscut și apreciat în rândul camarazilor din arma artilerie și rachete.

Om de aleasă ținută morală, cu un suflet nobil, de o mare profunzime și trăire interioară, de o mare ținută intelectuală, așa va ramâne pentru toți cei care l-au cunoscut.

Caldura sufletească, corectitudinea relațiilor cu semenii, firea prietenoasă și spiritul camaraderesc sunt numai câteva din trăsaturile alese ale celui care a fost pentru noi un mare OM și un devotat prieten.

”Alături de familie, noi, prietenii, camarazii de ieri, ne exprimăm compasiunea și condoleanțele pentru dispariția a celui care a fost colonelul (r) KIRIȚA ION și îi dam un ultim onor, care i se cuvine cu prisosință.
ADIO, CAMARADE și PRIETEN! Vei ramane veșnic în sufletele noastre! Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace!”, este mesajul adresat de foștii camarazi de la Brigada 10 Geniu ”Dunărea de Jos”.
Articolul precedentEtapa judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă
Articolul următorTrei într-una pentru un șofer brăilean de pe un microbuz