Cazul din noiembrie anul trecut, când o fetiță de 10 ani a fost răpită, violată și amenințată este mult mai complicat decât pare.

Anul trecut, în luna noiembrie, brăilenii erau șocați de faptele a doi indivizi, care au fost reținuti în a doua jumătate a lunii noiembrie pentru viol și alte agresiuni (aici). Copila, ademenită din fața unui magazin din cartierul Vidin a fost supusă unor perversiuni și violențe cumplite.

Pe 24 noiembrie, medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila au sesizat Poliția Brăila cu privire la faptul că, o femeie, din municipiul Brăila, s-a prezentat împreună cu fiica sa, în vârsta de 10 ani, pentru a fi consultată, susținând că minora a fost victima unei infracțiuni de viol. În jurul orei 1.00 a fost confirmat faptul că fetița a fost victima unui viol. Inițial s-a crezut că cea mică ar fi fost acostată de doi bărbați necunoscuți și ademenită să meargă într-o locuință din Brăila. Aici, prin violență, ar fi fost obligată să întrețină raporturi sexuale cu aceștia. Polițiștii au reușit să-i identifice și să-i depisteze pe cei  doi tineri, cu vârste de 20 și 30 de ani, bănuiți de comiterea faptei, care au fost conduși la sediul Poliției. Cei doi sunt frați, iar cel de 30 de ani se pare că este recidivist. Victima a fost abandonată în fața magazinului de unde fusese răpită.

Firul lucrurilor ia o întorsătură ciudată, întrucât fetița nu ar fi fost violată de cei doi frați, ci de un alt bărbat de 39 de ani. O dovedesc probele ADN, care infirmă ipoteza inițială, asta deși cei doi inculpați inițial au recunoscut faptele.

”S-a reţinut că, în seara de 24 noiembrie 2019, prin constrângere (fizică şi psihică), dar şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate a unei persoane vătămate minore, T.L. a întreţinut cu aceasta mai multe acte sexuale orale şi anale, precum şi raporturi sexuale, la diferite intervale orare şi în diferite locuri din municipiul şi din afara municipiului Brăila, prin acţiunile întreprinse victimei fiindu-i create leziuni ce au necesitat 21 – 23 de zile de îngrijiri medicale, fără a-i fi pusă viaţa în primejdie. Totodată, s-a mai reţinut faptul că, în aceeaşi dată de 24.11.2019, în intervalul orar 20.30 – 23.00, T.L. a lipsit-o în mod nelegal de libertatea de mişcare şi de deplasare potrivit voinţei ei, prin întrebuinţarea de ameninţări cu moartea şi violenţe fizice pe aceeaşi persoană vătămată minoră, impunându-i acesteia să se deplaseze pe un traseu impus de T.L. până în extravilanul municipiului Brăila, şi, ulterior, înapoi, pe acelaşi traseu, până în apropierea unui magazin din municipiul Brăila, de unde victima fusese luată de autor, durată de timp ce a depăşit cu mult intervalul necesar întreţinerii de raporturi sexuale cu victima”, este menționat acum în rechizitoriu.