La data de 22 noiembrie a.c., în intervalul orar 19:00-21:00,  polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brăila au fost desfășurat o acțiune de tip ’’BLITZ’’, pe DN 22 și DJ 221, pe raza comunelor Movila Miresii și Râmnicelu, din județul Brăila.

Astfel, polițiștii Serviciului Rutier au acționat pe linie rutieră, în scopul creșterii vizibilității poliției în stradă și reducerea riscului rutier. Depistarea celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv, și care reprezintă un real pericol pentru toți participanții la trafic a fost unul dintre obiectivele polițiștilor în cadrul acțiunii.

Astfel, au fost aplicate 8 de sancțiuni contravenționale, 4 dintre acestea pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 pentru neportul centurii de siguranță, în valoare totală de 3.190 de lei.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat în flagrant o infracțiune. În jurul orei 19:20, polițiștii au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din comuna Movila Miresii, în timp ce conducea un autovehicul pe  DN 22, pe raza localității de domiciliu.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentGabriel Oprea: „Pensiile militare trebuie să rămână ocupaționale. Liderii politici să nu accepte mai puțin”
Articolul următorLansarea volumelor I și II din Opere, de Fănuș Neagu și la lansarea medaliei comemorative