Acțiune pentru combaterea abaterilor conducătorilor auto în ce privește neacordarea de prioritate de trecere pietonilor

La data de 4 noiembrie a.c., poliţiști din cadrul Biroului Rutier au desfășurat o acțiune,  pentru reducerea accidentelor rutiere produse ca urmare a indisciplinei în trafic a conducătorilor de autovehicule, în special în ce privește neacordarea de prioritate de trecere pietonilor.  Întrucât indisciplina în trafic, a conducătorilor de autovehicule reprezintă o cauză generatoare de accidente rutiere, acțiunea a avut ca scop reducerea victimizării prin accidente rutiere, a pietonilor.

 Astfel, polițiștii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală  de 9.860 de lei, dintre care 14 au fost aplicate pentru neacordare de prioritate de trecere pietonilor, 4 sancțiuni contravenționale pentru neportul centurii de siguranță, 3 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, o sancțiune contravențională pentru utilizarea telefonului mobil la volan, iar alte 6 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru alte abateri la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Acțiunea a avut și caracter preventiv și a avut ca principale obiective combaterea abaterilor comise de conducătorii de autovehicule, combaterea comportamentelor în trafic, de natură să prejudicieze siguranța rutieră, precum și menținerea unui climat corespunzător de disciplină rutieră.

În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și conștientizarea tuturor participanților la trafic despre importanța respectării normelor rutiere.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.