La data de 9 iulie a.c., poliţiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila- Secția 1 Poliție Rurală Brăila, au acționat în intervalul orar 18.00-22.00, pe raza de competență iar la data de 10 iulie a.c. poliţiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila- Secția 2 Poliție Rurală Brăila, au acționat în intervalul orar 16.00-24.00, pe raza de competență, și polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică, Biroului Investigații Criminale, Biroul Proximitate și Biroul Rutier au acționat pe raza municipului, în intervalul orar 22.00-02.00, împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. 

 Polițiștii au acționat desfășurând activități, inclusiv prin constituirea de filtre organizate, controale în trafic, pentru a preveni comiterea de infracțiuni cu violență, de natură să aducă atingere ordinii și siguranței publice, precum și pentru prevenirea accidentelor și reducerea indisciplinei în trafic, în mediul urban, cât și în mediul rural.

Astfel, polițiștii au legitimat 230 de persoane, au verificat 199 de autovehicule și au testat cu aparatul etilotest un număr de 136 de conducători auto. De asemenea au fost verificate un număr de 68 unități comerciale.

Totodată au aplicat 57 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de15.885 de lei, dintre care două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind unele măsuri pebtru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prevăzute de Legea 55/2020, 19 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, prevăzute de Legea nr. 61/1991R  și 36 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului circulației pe drumurile publice, prevăzute de O.U.G. 195/2002.

De asemenea, au fost reținute două permise de conducere și două certificate de înmatriculare ale autovehiculelor.

Activitatea a avut un caracter preventiv, pentru crearea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și respectarea prevederilor legale în contextul epidemiologic actual.

Sursa: Realitatea de Braila