În data de 14 octombrie a.c., poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila și lucrători ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu au continuat activitățile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, precum şi măsurilor instituite ca urmare a prelungirii stării de alertă.

Astfel, au fost desfăşurate 15 acțiuni punctuale vizând societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, pieţele și târgurile din municipiu și cele din județ, zonele aglomerate și mijloace de transport în comun, cele cu regim de TAXI și cele care asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, forţele implicate au verificat 46 de societăți comerciale și au controlat 104 de vehicule, 31 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI şi mijloace care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă.

Urmare a abaterilor constatate la nivel judeţean, au fost aplicate 51 sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 10.500 de lei.

”Reamintim faptul că, portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu  în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, respectiv piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun etc.” transmit polițiștii brăileni. 

În cursul zilei de ieri, o persoană a fost depistată că a încălcat măsura carantinării dispusă anterior. Aceasta a fost sancționată cu amendă în valoare de 1000 de lei. 

În municipiul Brăila și în comuna Racovița, s-a introdus restricții de circulație pentru persoanele care nu au un certificat verde COVID în intervalul orar 20.00-5.00, cu excepția unor motive întemeiate. De asemenea, în weeked se aplică aceleași restricții de curculație și în orașul Făurei și comuna Râmnicelu, unde incidența cazurilor la 14 zile este de peste 6 la mia de locuitori. 

Sursa: Realitatea de Braila