Activitatea parlamentarilor brăileni! Deputații și senatorii, la raport!

 

Social-democratul Nicu Niță, ales deputat de Brăila, pare să se bucure de cele mai multe propuneri legislative(n.r. 90 de propuneri) din care, promulgate în legi au fost 25. La acest capitol îl urmează Emilia Meiroșu cu 51 de propuneri, din care 17 au fost transformate în legi.

 

 

Emilia Meiroșu a ales Pro România

Emilia Meiroșu pare să fie o pierdere semnificativă pentru PSD, deputatul fiind unul din ”dezertorii” care au ales să meargă mai departe în tabăra lui Victor Ponta.

Meiroşu este profesor de profesie şi este membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport şi a mai activat tot ca membru în Comisia pentru muncă şi protecţie socială din cadrul Camerei. Este la primul mandat de parlamentar, ea ocupând un loc pe listele PSD în 2016, dată la care avea funcţia de consilier judeţean, aflat la al doilea mandat, dar a demisionat pentru a-şi prelua fotoliul de deputat.

Legea Varga – proiect liberal îmbibat în socialism

Deputații liberali au fost printre cei mai vocali aleși din Parlament. Pe lângă luările de cuvânt, Varga și Ioniță au reușit promulgarea a 13 legi.

De popularitate s-a bucurat ”Legea Varga”, prin care deputatul liberal a reușit să creeze portița prin care apa de ploaie să nu mai fie trecută în facturile brăilenilor. Din pacate, proiectul a murit la naștere, pentru că nici la această dată, Consiliul Local nu a demarat procedurile legislative. În plus, faptul că apa de ploaie nu mai apărea pe factură nu înseamnă că ea nu mai era plătită. Legea spunea că, în urma votului, consilierii locali pot decide dacă această plată poate, sau nu, să fie suportată din bugetul local.

Mai mult, forma inițială a legii a suferit atât de multe modificări în ceea ce privește acordarea de subvenții, încât și-a pierdut esența. Social-democrații au venit cu amendamente la Lege care fac practic imposibilă punerea ei în aplicare, fără o sursă clară de finanțare.

Social-democrații s-au bazat pe Nicu Niță

Cu Emilia Meiroșu în tabăra lui Ponta și Mihai Tudose la șefia Guvernului, social-democrații brăileni și-au pus speranțele în Nicu Niță, singurul deputat care a rămas ”cu normă întreagă” în Cameră.

Mihai Tudose a reprezentat Brăila în Camera Deputaților din anul 2000. A fost numit prim-ministru al României din 29 iunie 2017 până la demisia sa, din data de 16 ianuarie 2018. Întors în Camera Deputaților, Tudose a primit sprijinul organizației locale fiind ales și președinte al PSD Brăila.

Rotaru, în Senat de 10 ani, iar Ruse, la primul mandat, condamnat!

Ion Rotaru este senator pe listele Partidului Social Democrat încă de la  la alegerile din 30 noiembrie 2008. A fost secretar al Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități, în perioada 19 decembrie 2008 – 26 mai 2010 și președinte al Comisiei pentru sănătate publică, începând cu 19 decembrie 2008. În prezent este președinte al Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială și membru în Comisia pentru sănătate publică și Comisia de validare.

 

 

De partea cealaltă stă Mihai Ruse, senator ALDE, membru în Comisia pentru administraţie publică. De la data de 1 martie 2017 a devenit membru în Comisia parlamentară a revoluţionarilor din Decembrie 1989, iar din seprembrie, vicepreședinte în Comisia pentru transporturi şi infrastructură.

Mihai Ruse a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese și la 4 luni pentru fals intelectual, fiindu-i aplicată pedeapsa cea mai grea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.