Activități anticorupție în Programul educațional “Școala Altfel”
Activități anticorupție în Programul educațional “Școala Altfel”

Ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brăila, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, au desfășurat în data de 16 aprilie 2019, două sesiuni de informare anticorupție cu elevi ai Liceului Teoretic ”Panait Cerna” din Brăila. Activitățile sunt circumscrise programului educațional „Școala Altfel: să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Sesiunile au avut un caracter informativ, elevilor fiindu-le prezentate, într-o manieră potrivită vârstei acestora, competențele Direcției Generale Anticorupție, drepturile, libertățile și obligațiile ce le revin în calitate de cetățeni în relația cu angajații M.A.I., infracțiunile de corupție și cele asimilate acestora, modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție, modalitățile de sesizare, consecințele și costurile implicării în astfel de fapte.

Activitatea a avut ca scop educarea și formarea atitudinii anticorupție, precum și creșterea gradului de informare a tinerilor cu privire la comportamentul ce trebuie adoptat, reacţia la corupție, precum și popularizarea Call Center-ului anticorupție 0800 806 806.

Reamintim faptul că, cetățenii pot face sesizări din domeniul de competență al D.G.A., respectiv prevenirea și combaterea faptelor de corupție în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne, la adresa de e-mail [email protected], telefonic la 0239/613.634 sau la sediul Serviciului Județean Anticorupție Brăila, din municipiul Brăila, strada Ana Aslan, nr. 39.

Articolul precedentDoi brăileni prinși în flagrant vânzând etnobotanice în Ploiești
Articolul următorUn recidivist a încercat să violeze o femeie de 59 de ani