Activități pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului sau contra persoanei desfășurate de polițiștii din Ianca

Poliţia Oraşului Ianca a desfăşurat astăzi ample activităţi adresate cetăţenilor pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului sau contra persoanei în zona de responsabilitate. Activităţile au fost derulate cu sprijinul jandarmilor, al specialiştilor  Centrului Regional Galaţi al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane şi al colegilor de prevenire din cadrul I.P.J. Brăila.

Acţiunile oamenilor legii au urmărit protejarea populaţiei de infracţionalitate, dar şi prevenirea violenţelor sau a încălcărilor legii în localităţile Ianca şi Plopu.

De la primele ore ale dimineţii, cetăţenii aflaţi în piaţa săptămânală a oraşului Ianca au avut posibilitatea de a afla de la polițiști despre campania naţională de prevenire a furturilor din locuinţe „Hoţii îţi invadează intimitatea”, iniţiată de Poliţia Română, discutând cu aceştia despre principalele măsuri de siguranţă. De asemenea, femeilor aflate la cumpărături li s-a reamintit despre ordinul de protecţie provizoriu, ce reprezintă violenţa domestică şi pentru ce categorii de fapte este necesar să sesizeze poliţia.

Persoanele vârstnice au primit sfaturi şi recomandări despre prevenirea furturilor, a tâlhăriilor şi a înşelăciunilor prin telefon.

Următoarea oprire a poliţiştilor a fost Liceul Tehnologic „Nicolae Oncescu” Ianca, unde elevii de liceu au fost instruiți cu privire la aspectele legislative pe care nu le cunosc şi pe care le încalcă preponderent un adolescent. Violenţa în mediul şcolar sau pe stradă, siguranţa pe internet şi traficul de persoane au fost câteva dintre subiectele abordate în cadrul întâlnirilor.

Campania naţională „Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!” a Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului  de Persoane a trezit interesul elevilor de gimnaziu prin diversitatea materialelor promoţionale oferite elevilor care s-au implicat în discuţiile lansate pe parcursul activităţii: rucsacuri, mingi de baschet sau de fotbal, creioane şi caiete.

De asemenea, campania locală „Alege-ţi cu grijă prietenii online! Traficul de persoane are feţe ascunse”, iniţiată de Centrul Regional Galaţi în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila a adus în atenţia elevilor principalele riscuri ale unei plecări voluntare de la domiciliu, şcoală sau din locurile cunoscute de minori, fiind identificate împreună cu oamenii legii situaţii riscante şi soluţiile care ar fi la îndemâna copilului pentru a nu-şi pune în pericol integritatea fizică sau viaţa.

La finalul întâlnirilor cu liceenii, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila  au vorbit despre meseria de poliţist, oferind şi un exemplu concludent în acest sens, un student la Academia de Poliţie „Al. Ioan Cuza”, aflat în practică la Poliţia Oraşului Ianca, provenit din rândul elevilor absolvenţi ai acestui liceu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.