Augustel Dumitrel Șerban, bărbatul în vârstă de 38 de ani care a fost surprins agresând un minor în scara unui bloc, a fost astăzi arestat preventiv pentru 30 de zile. În cursul zilei de astăzi i-a fost schimbată și încadrarea juridică a faptei din corupere sexuală a minorilor în agresiune sexuală.

Brăileanul Augustel Șerban a fost până ieri internat la Spitalul de psihiatrie, iar ieri a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Astăzi acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorii au dispus luarea acestei măsuri.

Reamintim că miercuri, 5 iunie, în jurul orei 14.00, Augustel Dumitrel Șerban a fost surprins în timp ce agresa sexual un minor în vârstă de 8 ani, în scara unui bloc de pe strada Celulozei din cartierul Călărași IV.

Acesta a fost găsit de un vecin și prins de către unchiul minorului, împreună cu alți cetățeni, și apoi a fost predat polițiștilor.

Agresorul copilului este Augustel Dumitrel Şerban, care mai fusese condamnat de două ori pentru viol şi act sexual cu un minor, victimele fiind un băiat de 9 ani şi un altul de 10 ani.

În toamna lui 2017, individul a acostat doi minori într-un loc de joacă din cartierul Obor și i-a ademenit cu ajutorul unui telefon mobil, apoi i-a dus într-un loc retras, spre linia de cale ferată, unde a început să-i mângâie în zonele intime. Copiii au reuşit să fugă spre casele lor, copilul de 9 ani povestind mamei prin ce a trecut. Femeia a dat alarma, iar pedofilul a fost arestat, apoi judecat şi condamnat, dar după un an jumătate a fost din nou liber și a agresat minorul de 8 ani.

După o serie de audieri în ziua de 5 iunie a.c., Augustel Şerban a fost dus la Spitalul de Psihiatrie Sf. Spiridon din Brăila, unde a stat internat până luni 10 iunie când polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore.

Articolul precedentPolițiștii reamintesc elevilor principalele reguli pentru o conduită integră
Articolul următorACS Comunal Cazasu va fi gazda turneului semifinal zona 2 la fotbal juniori U19