În condițiile în care cel mai mic preț, în farmacie, a unui flacon de penicilină ajunge la 5,12 RON, Spitalul Județean Brăila oferă în ambulatoriu serviciul de administrare a injecției, contra sumei de 20 RON. Practic, în acest caz, tratamentul ajunge să fie mai ieftin decât administrarea.

Proiectul de hotărâre privind aceste majorări a fost votat în decembrie în Consiliul Județean. La acea dată, liberalii au votat împotrivă, iar consilierul PND Simona Drăghincescu nu a participat la vot. Cu toate astea, proiectul a trecut cu 19 voturi ”pentru”.

Sunt revoltat! E chitanța publicată de un brăilean, un tătic care și-a dus copilul de doi ani la spital și a trebuit să scoată 20 lei pentru o injecție.

Nu știam că există un astfel de tarif și cred că trebuie dezbătut foarte aplicat subiectul. Nu sunt un specialist în domeniu, nu cunosc legislația, însă îi voi cere detalii, în ședința Consiliului Județean de luna aceasta, managerului Spitalului Județean. Am înțeles că era un tarif mai mic de 5 lei înainte, dar, repet, nu cunosc amănunte.

Persoana care a postat chitanța pe rețelele de socializare se întreabă cum de i se cere 20 lei pentru o injecție, deși a cotizat ani de zile la stat. Eu mă întreb, până o să mă lămuresc, ce se întâmplă dacă un părinte chiar nu are 20 de lei pentru a plăti taxa? Stă pe holurile spitalului cu copilul în brațe? Rămâne copilul fără tratament?

Sunt persoane în Brăila care trăiesc zilnic cu 20 de lei sau poate mai puțin. Ei trebuie să se roage să nu li se îmbolnăvească copilul?”, a declarat liberalul Vasile Varga, unul din consilierii care au votat împotriva acestei modificări a tarifelor.

 

 

De ce s-au mărit tarifele serviciilor medicale? Scrie chiar în Hotărârea nr 32/8.11.2018 – privind avizarea tarifelor medicale utilizate de către Spitalul Județean de Urgență Brăila, în vederea obținerii de venituri proprii.

Cu alte cuvinte, toate nemulțumirile noastre cu privire la lipsurile întâmpinate în Spitalul Județean și-au găsit rezolvarea prin majorarea tarifelor, pe care tot noi, cei asigurați medical, le plătim.

Articolul precedentBraicata va fi amendată pentru că nu a ieșit la deszăpezire
Articolul următorLansare de carte la Biblioteca Județeană! În deschidere se va lansa și numărul zece al Revistei „Ex Libris”