În urma evenimentului din ziua de marți, 21 ianuarie a.c., când doi minori, de 10 și 17 ani, l-au tâlhărit și înjunghiat pe un elev de 15 ani în fața Colegiului Gh. M. Murgoci, minorul de 17 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, în cursul zilei de ieri, 13 februarie 2020, față de minorul de 17 ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Astăzi, 14 februarie a.c., tânărul a fost prezentat instanței de judecată, pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, până la data de 14 martie 2020 ora 14.20. Minorul este acuzat de 4 fapte de tâlhărie. În continuare, poliţiştii desfăşoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată în formă continuată.

Reamintim că în ziua de 21 ianuarie 2020, în jurul orei 14:15, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au fost sesizaţi de către UPU Brăila, cu privire la faptul că la unitatea medicală s-a prezentat un minor, în vârstă de 15 ani, din Brăila, care ar fi fost agresionat. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, în jurul orei 14:00, un timp ce se află pe Calea Călăraşilor, ar fi fost abordat de cei doi minori, de 10 și 17 ani, care l-ar fi amenințat cu un cuțit, cu scopul de a le da bani.

De atunci Poliția și Poliția Locală au intensificat patrularea în zonă.