Marţi dimineaţă, a fost înregistrat un deces în secţia de Terapie, însă la acel moment nu se ştia dacă pacientul a murit din cauza virusul gripal sau din altă cauză. Analizele au confirmat existenţa virusului gripal A-H1.

Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, fusese internat la secția boli infecțioase, având ca diagnostic inițial bronhopneumonie. Starea sa s-a înrăutățit, iar marți dimineața a decedat. Rezultatele de la Institutul Cantacuzino au stabilit că pacientul suferea de gripă în formă severă, aceasta fiind și cauza decesului.

Alte două cazuri de gripă în formă severă au fost confirmate de Institutul Cantacuzino. Este vorba despre doi bărbaţi, în vârstă de 49 de ani, respectiv 58 de ani, ambii internaţi la secția Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Cele două persoane au şi alte afecţiuni medicale.

Pacientul în vârstă de 49 de ani este vaccinat antigripal, iar starea sa s-a îmbunătățit, fiind transferat la salon, potrivit informațiilor furnizate de directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină. Bărbatul în vârstă de 58 de ani nu a fost vaccinat antigripal, fiind transferat acum la un spital din București.

De la debutul sezonului rece, în judeţul Brăila s-au înregistrat 113 cazuri de gripă clinică, din care 33 au fost internate, trei fiind confirmați cu virus gripal A-H1 și unul cu virusul gripal A.

Pe 28 ianuarie, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a confirmat primul caz de deces din cauza gripei în Brăila. La data de 24 ianuarie, un bărbat în vârstă de 49 de ani, internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, a decedat pe fondul unei infecții respiratorii şi a altor afecţiuni medicale.

Articolul precedentDouă femei depistate fumând în hala centrală din Piața Mare
Articolul următor”Să fie clar: Spitalul Județean este în răspunderea PSD(…) Brăilenii trebuie să cunoscă adevărul!” – Vasile Varga