Alba-neagra cu bani europeni! Reabilitarea canalului colector rămâne un mister al proiectului Dorobanți!

 

Liberalii susțin că unul din motivele pentru care b-dul Dorobanților a primit finanțare europeană este tocmai faptul că în proiect era prevăzută rebilitarea în întregime a canalului colector. Mai mult, liderul PNL, Alexandru Dănăilă, acuză faptul că administrația locală a ajuns să plătească chiar și până la 80% din proiect.

Noi am plătit efectiv, sume virate – 50%, sume pe care noi le-am achitat din bugetul Consiliului Local. Deci am dat jumătate din banii estimați pentru lucrări, la mainera la care peste 70% din canalul colector nu este reabilitat. Dacă dăm jos costul canalului colector, din devizul licitat, o să rezulte că noi am plătit între 70 -80% din costurile reale ale acestui proiect”, a atras atenția Alexandru Dănăilă, președintele PNL Brăila.

 

 

Primarul Brăilei spune însă că au fost reabilitate cintrele, care asigură susținerea canalului și s-a montat o folie din plastic, impermeabilă, pe o suprafață de 956 mp, din 2700 mp, cât are întregul canal.

Trebuie să facem o diferență între consolidare și aplicarea foliei. Toate cintrele din canalul colector au fost consolidate”, a declarat primarul Marian Dragomir, cu precizarea că s-a făcut un proces verbal de predare-primire a lucrărilor, care beneficiază de garanție, conform contractului.

 

 

Reabilitarea şi modernizarea Bulevardului Dorobanţilor, unul dintre cele mai mari proiecte investiţionale derulate cu fonduri europene în Brăila, a început în vara lui 2009, când reprezentanţii Ministerului Dezvoltării şi ai Primăriei Brăila au semnat contractul de finanţare, şi trebuia să se finalizeze în decembrie 2016. Primăria Brăila a fost penalizată la acea vreme pentru neîncadrarea în termenul de recepţie a lucrării, contactul de execuţie a proiectului fiind prelungit încă doi ani, respectiv până în decembrie 2018.

În urma procesului pe care Primăria Municipiului Brăila l-a pierdut, Curtea de Apel Galați a decis ca garanția lucrărilor la B-dul Dorobanților, de 10 ani, să fie calculată de la primul proces verbal al lucrărilor, din data de 19 februarie 2015. La acea dată, Primăria a refuzat să facă recepția lucrărilor, pentru că la acea vreme, primarul Marian Dragomir spune că legea interzicea recepția parțială.

Decizia Curții de Apel Galați obligă Primăria Municipiului Brăila la plata restanțelor către constructor, adică suma lucrărilor la care nu s-a făcut recepția în 2015, mai precis, 2.194.000 lei.

Practic, Brăila a pierdut în urma deciziei Curții de apel Galați 80.000 de lei constând în penalități și cheltuieli de judecată, plus 3 ani de garanție a lucrărilor.

Menționăm faptul că Primăria Municipiului Brăila nu a angajat avocați din exterior pentru acest proces, deoarece prima parte a procesului, la Brăila, a fost câștigată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.