Femeie, ameninţată cu moartea, de către un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, în urma unui conflict spontan.

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei au fost sesizați de către o tânără, în vârstă de 20 de ani, din localitatea Cireşu, cu privire la faptul că a fost ameninţată cu moartea de către un consătean, în vârstă de 23 de ani.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că în urma unui conflict spontan între aceştia şi pe fondul consumului de alcool de către tânăr, acesta i-ar fi adresat tinerei ameninţări cu moartea şi acte de violenţă.

Conform art. 206 din Codul Penal, fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

Ameninţarea poate fi realizată în mod direct sau indirect, trebuie să producă o temere serioasă pentru persoana ameninţată, iar răul cu care se ameninţă trebuie să fie injust şi iminent, putând viza victima, pe soţul său, o rudă apropiată, dar şi pe orice altă persoană, cu care aceasta nu are legături de rudenie.

Pentru a evita producerea unor astfel de incidente, polițiștii brăileni au venit cu câteva sfaturi pentru a nu deveni victime ale unor astfel de agresiuni.

Polițiștii brăileni recomandă evitarea companiei persoanelor alcoolice și pe cât posibil să vă ferți de a intra în conflict cu aceste persoane, să nu le jigniți şi să le încurajați astfel comportamentul agresiv.

O altă recomandare a polițiștilor este evitarea frecventării locurilor unde se adună persoane dubioase, se consumă alcool sau se practică jocuri de noroc, acestea fiind medii care favorizează comiterea de fapte ilegale. De asemenea, se recomandă ocolirea grupurilor de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau care manifestă comportament agresiv.

Articolul precedentȘedință de îndată fără scântei, cu toate proiectele votata în unanimitate
Articolul următor4000 de ghiozdane şi rechizite şcolare pentru copii defavorizaţi din Arhiepiscopia Dunării de Jos