Alegeri locale, posibil pe 14 iunie

Premierul Ludovic Orban este de părere că data de 14 iunie este una „rezonabilă” pentru desfășurarea alegerilor locale. Orban a spus că organizarea scrutinului pe 31 mai sau pe 7 iunie „ar fi o impietate față de creștini”, fiind Rusaliile.

„Primarii m-au întrebat când vor fi organizate alegerile locale și am răspuns că, cel mai probabil, pe 14 iunie. Am și prezentat argumentele – pe 31 mai și pe 7 iunie, fiind sărbători, Rusaliile, ar fi o impietate să organizezi alegerile când sunt sărbători creștine. Așa ceva nu se face. Atunci, termenul de 24 mai este un termen din scurt, așa că cel mai probabil va fi data de 14 iunie”, a spus premierul Ludovic Orban.

De precizat că pe 31 mai sunt Rusaliile pentru romano-catolicii, iar ziua de 1 iunie este zi liberă, astfel că mulți români ar profita de o mică vacanță și nu ar fi în localitățile de domiciliu sau de reședință. În cazul ortodocșilor, Rusaliile pică pe 7 iunie, iar ziua de 8 iunie este din nou zi liberă și românii ar putea să plece din localitățile de domiciliu.

Data alegerilor se stabilește prin hotărâre a Guvernului, cu cel puțin 75 de zile înaintea votării.

Reamintim că în 2016 alegerile au avut loc pe 5 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.