Dunărea Brăila a anunțat un nou transfer pentru viitorul sezon. Alexandra Ramona Serverin, născută pe 30 martie 1998, în Cluj, joacă acum pentru CS Minaur Baia Mare pe postul de intermediar stânga, iar din vară va îmbrăca tricoul Brăilei Severin a fost și componentă a echipei naționalelor de junioare și tineret a României. În cariera sa a mai jucat la U Cluj Napoca, Dinamo București, și HC Zalău.

Alexandra Severin a început să joace handbal la vârsta de 11 ani, fiind selectată din cadrul școlii. Perioada de juniorat a petrecut-o la Clubul Sportiv Școlar „Viitorul” Cluj, iar în 2016, la doar 17 ani, a fost promovată la echipa de senioare „U” Cluj, antrenată la acea vreme de Carmen Amariei. Fiind încă foarte tânără, Severin nu a jucat multe partide pentru echipa clujeană, dar a înscris 30 de goluri în cele două sezoane petrecute la „U” Cluj. A urmat apoi un an petrecut la Dinamo București, în Divizia A, iar în vara anului 2018 a ajuns la HC Zalău, cu care a jucat apoi în Cupa EHF. Din 2021 Alexandra Severin evoluează pentru CS Minaur Baia Mare.

În 2016, Severin a fost convocată la echipa U18 a României care a luat parte la Campionatul Mondial din Slovacia. În același an a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial U20 din Rusia.

În iunie 2018, Severin a participat cu echipa U20 a României la Scandinavian Open 2018, iar în luna iulie a făcut parte din selecționata națională care s-a clasat pe locul 8 la Campionatul Mondial U20 din Ungaria.

”Sunt foarte bucuroasă să mă alătur echipei Dunarea Brăila, o echipă cu jucatoare de elita și un staff profesionist unde cu siguranță o sa pot sa îmi ating potențialul maxim în sezoanele următoare. Abia astept sa-mi cunosc noua echipa și să am parte de galeria minunată a Brăilei” a declarat jucătoarea după semnarea contractului.

Alexandra Severin a semnat contract pe o perioadă de doi ani cu posibilitate de prelungire.

Alexandra Severin are în palmares o medalie de bronz la Campionatul Mondial pentru Tineret –  2016 și a fost desemnată cea mai bună handbalistă U23 în sezonul 2020-2021.

Sursa: Realitatea de Braila