Alexandru Bucălău: Am fost de acord cu faptul că județul Brăila are nevoie de investiții majore în infrastructură

Miercuri, 29 septembrie, a avut loc ședința Consiliului Județean Brăila, în care au fost dezbătute și aprobate 12 proiecte de hotărâre. La ședință au fost prezenți 30 de consilieri județeni, singurul absent motivat fiind liberalul Cristian Pricop.

La Consiliul Județean Brăila, în cadrul ședinței ordinare, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ – teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată (TVA) alocate județului Brăila pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul 2021 și a sumelor estimate pe anii 2022-2024, inițiat de președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, având în vedere Art. 19, lit. C din OUG cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021, nr.97/2021 și adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Brăila, nr. 32.590, din 10 septembrie înregistrată la CJ Brăila.

”A fost un proiect pe care și consilierii liberali l-au votat, în unanimitate, pentru că am fost de acord cu faptul că județul Brăila are nevoie de investiții majore în infrastructură. Cu toții ne dorim drumuri mai bune!

Pentru acest an, conform raportului de specialitate, la nivelul județului Brăila au fost majorate sumele defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul în curs, cu suma de 3.776 mii lei.

Repartizarea acestor sume pe UAT-uri se face de către CJ Brăila, prin hotărâre, după consultarea primăriilor, în funcție de lungime și starea tehnică a drumurilor, astfel Direcția Tehnică și Lucrări Publice din cadrul CJ Brăila a propus repartizarea, în 2021, a sumei de 9.440 mii lei, iar pentru perioada 2022-2024 estimarea anuală este de ordinul a 5.664 mii lei.  Aceste sume, completate cu bani din veniturile proprii ale CJ Brăila, ar urma să fie investite în lucrări de întreținere, pe timp de vară, a drumurilor județene din Brăila, după cum scrie în documentația proiectului” a transmis consilierul județean PNL, Alexandru Bucălău, într-un comunicat de presă.

Liberalul spune că problema ar fi alta, și anume faptul că punerea în practică a reabilitării drumurilor din județ lasă de dorit. Acesta a dat exemplu DJ211, dar și Viziru-Bordei Verde – DN2B, care este decopertat și abandonat în felul acesta de 3-4 luni, iar liberalul se îndoiește că va fi reparat până în iarnă. 

”Avem un precedent, segmentul de drum Șuțești-Ianca pe care l-a prins iarna trecută așa cum se putea mai rău. Așadar, haideți să reparăm drumurile, dar nu oricum! Cu responsabilitate, cât să reziste mai mult de 24 de luni. Și poate nu mai așteptăm vara!” a spus Bucălău.

Ce nu spune Bucălău este că acest proiect de reabilitare pe tronsoanele menționate este unul cu finanțare europeană, și nu din fondurile CJ Brăila, iar lucrările au fost oprite de constructor după ce prețurile la materialele de construcții au crescut foarte mult, iar acum se așteaptă o renegociere a contractului luând în calcul noile prețuri ale materialelor de construcții, dar și creșterea prețului la motorină. 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.