Încă din data de 11 mai a.c., unul din angajații  Direcției de Strategii din cadrul Primăriei Brăila a manifestat simptome similare cu cele ale pacienților infectați cu COVID 19. Deși i s-a adus la cunoștință primarului această situație a ales să MUȘAMALIZEZE acest caz în speranța că persoana  respectivă nu este purtătorul acestui virus, a declarat consilierul județean Alexandru Dănăilă, președintele PNL Brăila.

Liderul liberalilor brăileni spune că ”din păcate pentru acest pacient, pentru familie, pentru colegii lui de muncă , pentru familiile acestora și pentru toți cei care au intrat în contact cu el, acum urmează o perioadă de incertitudine  de teamă și de izolare”.

Dănăilă a prezentat filmul evenimentelor, așa cum l-a aflat de la mai multe persoane care lucrează în Primărie. 

Liderul PNL Brăila spune că în data de 7-8 mai a.c., angajatul Direcției de Strategii a început să aibă simptomele unei răceli venind în continuare la serviciu, pentru ca, în săptămâna următoare, la recomandarea primarului, nu a mers la spital PENTRU A-ȘI FACE TESTUL DE COVID ci a ales să mergă la o clinică privată pentu a-și efectua testul.

”Fără să respecte protocolul, clinica privată, nu a înștiințat DSP-ul cu privire la efectuarea acestui test, probabil tot la presiunea politică a primarului. Pacientului i s-a recomandat de către medical de familie să rămână în izolare până la primirea rezultatului. Între timp rezultatul testului este pozitiv, dar nici de acestă data clinica privată nu aduce la cunoștință DSP-ului rezultatul testului, tot la presiunea politică a Primarului Dragomir. Pacientul purtător a continuat să rămână la domiciliu, infectând în această perioadă alte personae, inclusiv unele din categoriile vulnerabile. În încercarea de a se disculpa, atunci când situația a devenit  critică și a înțeles că Primăria o să  devină un focar de Covid, primarul Dragomir a anunțat că vrea să fie transparent. Bineînțeles că pe toți ce-i care pot fi afectați de această situație nu îi interesează transparența primarului, ci îi interesează ca instituțiile statului să-și facă treaba și să-i protejeze  în fața acestor abuzuri” a spus Alexandru Dănăilă.

Liderul PNL Brăila a spus că a avut o discuție cu Prefectul Brăilei, Catălin Boboc, legat de acest subiect., considerând că trebuie tratat cu maximă seriozitate. Dănăilă spune că este convins că ancheta care se va derula cu privire la acest subiect va scoate la iveală toate adevărurile pe care primarul a încercat să le ascundă.

”Probabil că și acestă încercare de mușamalizare a unei situații extrem de gravă face parte tot din strategia de “menținere” a judetului Brăila în zona curată, fără pacienți cu covid. Toată lumea ar trebui să-i mulțumească  domnului primar, pentru că în curând tot corpul B (Spitalul 3) al Spitalului Județean, care până acum a fost gol, se va umple” a mai spus Dănăilă.