Alte trei localități din Brăila, lovite de de virusul PPA!

Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila a anunțat într-un comunicat oficial prezența virusului în localitățile Siliștea, Cazasu și Bordei Verde.

”În urma confirmării diagnosticului, de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București, serviciile veterinare județene au intervenit de urgență. Gospodăriile respective au fost plasate sub supraveghere oficială și au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația animalelor, persoanelor și mijloacelor de transport. Pentru a preveni răspândirea bolii au fost sacrificați porcii bolnavi și s-a realizat ecarisarea cadavrelor”, a declarat Gicu Drăgan, directorul DSVSA Brăila.

În urma isteriei produse de virusul PPA, locuitorii din comunele care nu au fost afectate au recurs la sacrificarea porcilor, chiar dacă aceștia sunt sănătoși. Informațiile, de cele mai multe ori false, i-au împins pe crescătorii de porci la măsuri drastice.

Primarii din județ au făcut apel către cetățenii care locuiesc în zone neafectate, astfel încât aceștia să nu sacrifice porcii sănătoși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.