Consiliul Județean Brăila a desfășurat astăzi ședința ordinară pe luna martie, aceasta fiind prima ședință online. Primele două proiecte au prevăzut de altfel modificarea regulamentului pentru a se putea vota online.

La proiectul de hotărâre cu privire la completarea anexei nr.1 din Hotărârea Consiliului Județean Brăila nr.262 / 19.12.2019, privind stabilirea taxelor și tarifelor reprezentând venitori proprii ale Consiliului Județean Brăila și ale instituțiilor publice subordonate, pentru anul fiscal 2020.

Consilierul PNL Ovidiu Nechita a propus ca tariful pentru fiecare aviz sau acord neesar autorizării, executării lucrărilor de construcții sau desființare, să fie de 400 de lei și nu 500 de lei așa cum prevedea proiectul inițial. Amendamentul consilierului liberal a fost aprobat de majoritatea consilierilor, astfel că tariful pentru aceste avize va fi de 400 de lei pentru anul 2020.

Nechita a motivat această scădere având în vedere situația financiară dificilă cu care se vor confrunta o mare parte a cetățenilor, pentru că foarte mulți vor rămâne fără locuri de muncă.