Ridicarea restricțiilor rivind petrecerile private a dat ocazia petrecăreților să se distreze cu un nivel ridicat al decibelilor, deranjând vecinii la ore total nepotrivite. În aceste situații, Poliția Locală are posibilitatea să aplice amenzi, în urma unor sesizări primite de la cetățeni. O brăileancă a fost sancționată cu 500 lei, din cauza muzicii date prea tare.

”Pentru tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00 – 08.00 și 13.00-14.00 de către orice persoană prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau sediile persoanelor juridice, a fost depistată și sancționată contravențional numita F.M., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pentru tulburarea liniștii locatarilor prin folosirea unei instalații de sonorizare la intensitate mare, în imobil”, precizează Biroul de Presă al Poliției Locale Brăila.

De asemenea, pentru tulburarea liniștii prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă, a fost sancționată contravențional – cu amendă în valoare de 200 lei – S.C. Rimaned S.R.L. cu sediul social în comuna Perișoru, județul Călărași. Sancțiunea a fost aplicată pentru tulburarea liniștii locuitorilor pe Bd. Dorobanților, în zona Catedralei ,,Nașterea Domnului”, prin folosirea la intensitate sonoră ridicată a unui dispozitiv tip portavoce pentru difuzarea de reclame publicitare, montat pe un autoturism.

Sursa: Realitatea de Braila