În perioada 13 – 20.07.2021 Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila și au fost depistate şi sancţionate 20 persoane cu amenzi în valoare de 15.500 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003.

Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz) au fost depistate și sancţionate contravenţional 7 persoane, cu amenzi în valoare de 7.000 lei. 

M. M., în vârstă de 47 ani, din Brăila, a fost depistat pe Aleea Învățătorilor, lângă fostul Punct Termic, aruncând un sac din plastic plin cu gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat, iar C. I., în vârstă de 27 ani, din Brăila, și B. V., în vârstă de 27 ani, din Brăila, au fost depistate pe Șos. Buzăului aruncând ambalaje din hârtie și pahare de cafea pe domeniul public, în loc neautorizat, au primit amenzi de câte 1.000 de lei fiecare.

Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice au fost depistate şi sancţionate contravențional 12 persoane, cu amenzi în valoare de 8.000 lei.

L. B., în vârstă de 23 ani, din Brăila, și L. A.-C., în vârstă de 26 ani, din Brăila, au fost sancționate cu amendă în valoare de câte 1.000 lei, fiind depistate pe str. 1 Decembrie 1918, la intersecție cu Bd. Independenței, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos. M. G.-I., în vârstă de 17 ani, din Brăila a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 lei, fiind depistat pe str. Industriei, în părculețul de joacă de lângă Jandarmerie, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

Pentru degradarea sau murdărirea mobilierului urban și a jocurilor din parcurile amplasate pe raza Municipiului Brăila, a fost depistat şi sancţionat contravențional numitul B. I., în vârstă de 16 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat în parcul de joacă pentru copii situat pe str. Decebal, murdărind mobilierul stradal prin urcarea cu picioarele pe o bancă.

Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr.349/2002 Modificată de Legea nr.15/2016, au fost depistate și sancționate contravențional 5 persoane cu amenzi în valoare de 300 lei.

J. R., în vârstă de 38 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistată fumând în incinta părculețului de joacă situat pe str.Bărăganului. N. C., în vârstă de 48 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistată fumând în incinta părculețului de joacă situat pe Aleea Cocorilor. L. J. P. I., în vârstă de 16 ani, din mun.Galați – cu amendă în valoare de 50 lei – fiind depistată fumând în incinta părculețului de joacă situat lângă stația de tramvai Polivalentă.

Pentru accesul autovehiculelor în Parcul Monument în afara intervalului orar cuprins între orele 22:00 – 09:00, conform H.C.L.M. Brăila nr.399/2020, a fost depistat și sancționat contravențional numitul M. N., în vârstă de 68 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei.

Sursa: Realitatea de Braila