ANAF taie în carne vine! Toți românii sunt chemați la raport de la 1 iulie

ANAF anunță controale masive de la 1 iulie, pentru românii care nu își declară toate veniturile la stat. Șeful Fiscului a spus că va sta cu ochii inclusiv pe Facebook, să vadă unde își petrec românii concediile. Dacă sumele cheltuite nu sunt în concordanță cu veniturile declarate, oamenii vor trebui să plătească statului diferența sau va merge în judecată. Controalele vin în condițiile în care peste 500 de mii de persoane au sfidat ANAF-ul în ultimii ani, iar suma nedeclarată ajunge la 20 de miliarde de euro. 

„Da, voi deranja foarte multă lume. Dar prefer să le spun în față, prin intermediul dumneavoastră: Fiți deranjați, că venim după voi! …)

Din 1 iulie ANAF va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obținerii averilor fiecărei persoane. 

E o jignire pentru oamenii cinstiți care muncesc din greu să vadă că alții își cumpără case care se învârt după soare și mașini exorbitant de scumpe și nu au lucrat o zi în viața lor și nu au plătit un impozit.

E nedrept pentru agenții economici, care majoritatea lor își desfășoară business-urile corect, își plătesc taxele și impozitele la timp, iar alți patroni fac evaziune fiscală, folosesc muncă la negru, se îmbogățesc nemeritat și nu plătesc niciun impozit”, a avertizat șeful ANAF, vineri, într-o conferință.

„Avem exemple de șmecheri care sfidează cu opulența și luxul, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidând pe omul de rând și care în viața lor nu au plătit niciun impozit, iar când le verifici veniturile, constați că ele sunt aproape inexistente. Oameni buni, 20 miliarde euro in 4 ani la 560.000 de oameni. Nu se mai poate continua in acest mod. (…)

Dacă nu reușesc să te prindem atunci când faci o suveică și evaziune fiscală pe TVA, nimeni nu va sta cu banii sub pernă. Îi va cheltui. Suntem cu ochii pe ei, îi identificăm pe toți, trebuie să aducem banii la bugetul de stat. (…) Iei pe fiecare an sa vezi ce a cumparat, ce miscari au fost prin banci, cu cat și-a creditat societatile comerciale. (…) Descoperim cate concedii a facut, poti sa vezi iesirile din tara, destinații, se știu cam cât sunt preturile. (…) Iei informații de peste tot, inclusiv de pe Facebook poți să vezi pe unde a umblat, ce a facut, sa faci niște estimari”, a mai declarat Lucian Heiuș.

„În aceste zone ne vom concentra controalele, să verificăm dacă averile acumulate sunt în concordanță cu veniturile obținute.

Am dat o sarcină Direcției generale de control venituri persoane fizice să îmi facă o analiză de risc și am pornit de la 20 de milioane de CNP-uri. Am luat doar 4 ani, 2016 – 2019, anul 2020 o să îl finalizăm la sfârșitul lunii septembrie, iar 2021 probabil la sfârșitul anului. Făcându-se această analiză de risc, am constatat cu stupoare și cu revoltă că 561.000 de persoane, de CNP-uri, au acumulat o diferență între veniturile estimate de noi și veniturile declarate și impozitate de 20 de miliarde de euro. (…) 

Am văzut ce bunuri s-au achiziționat de fiecare persoană în parte, cum au evoluat sumele în conturile bancare, cu ce sume și-au creditat propriile societăți, cu ce sume și-au majorat capitalurile la societățile pe care le au și ce cheltuieli au putut să angajeze. Și apoi am verificat pentru fiecare CNP în parte ce venituri au declarat”, a explicat șeful ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.