În momentele în care ar trebui să dăm dovadă de maximă seriozitate și responsabilitate unor tineri fără minte din noul partid al celor care vor să trăiască în grupuri, nu în cupluri și susțin că ar fi minunat să renunțam la proprietăți, USR-istul Andrei Caramitru face derapaje grave, pe pagina sa de Facebook. 

Dacă vă trecea prin cap că acest Caramitru Jr poate face ceva serios în calitatea sa de USR-ist, vă propun să citiți ce a scris:

„Când vine virusul asta. Vor decide să fie închise și bisericile sau doar școlile și tot restul? Vor preveni ca oamenii să mai pupe icoanele unii după alții și să nu se mai folosească aceeași linguriță la împărtășanie? Doar întreb. Că am senzația că nu vor avea tupeul să interzică astea. Și să vedeți acolo focar. Ai de capul nostru”, a scris Caramitru Jr, pe pagina sa de Facebook.

Spre surprinderea mea, acest individ nu a fost încă taxat de societate, nefiind la primul derapaj de acest gen. Este de notorietate faptul că USR-ul atacă, cu fiecare ocazie, Biserica Ortodoxă Română cu săgeți otrăvite în spațiile online ca să testeze tineretul – să câștige adepți/followeri – să se îngroașe lanțul neînteleșilor, frustraților și răzbunatorilor. 

În România, încă există credință și, trăind în această societate, aici, pe acest pământ sfânt, ai obligația morală față de semenii tăi să le respecți credința! Dacă tu ești o progenitură – o greșeală a unui actor de teatru și film care evident nici în cariera sa politică nu a reușit să îți insufle valori și principii sănătoase – te răzvrătești pentru neînțelegerile și neajunsurile tale personale în spațiul public, arătând valoroasa moștenire de la tăticu – mișto de 2 lei pe seama noastră, a celor care, duminică de duminică, mergem la biserică, batjocoreala proastă pe seama principiilor și credinței noastre că încă suntem mândri că suntem un popor creștin- ortodox. 

Tu, domnișorule Andrei Caramitru, înțeleg că nu ai nici valori și nici principii creștine, că biserica pentru tine reprezintă un mare dușman… Dar e dușmanul tău! Și aliatul meu. Aliatul meu și al tuturor celor care cred în Dumnezeu! Da, pentru mine, semnul Sfintei cruci înseamnă enorm și câte zile voi avea pe acest pământ mă voi închina Domnului nostru Iisus Hristos și Îi voi mulțumi pentru tot… Eu așa am fost educata și așa îmi educ la rândul meu copiii! Trăiesc în România și cer să-mi fie respectate drepturile! Biserica este casa noastră, a tuturor credincioșilor! Este și casa ta, Andrei Caramitru… Acum, evident foarte rătăcit și răzvrătit! 
Dacă pentru tatăl tău, pentru mama ta și neamul tău nu ai respect, poate nu ar fi rău să începi să respecți conceptul de casă, de matcă! 

Cred că încă poți fi salvat din ghearele întunecate ale răzbunării! Dacă nu, ești liber să te duci să trăiești unde vrei tu, tinere, să te formezi în ce cultură consideri tu că ți se potrivește, caută-ți țări fără biserici și locașuri de cult… dar lasă-ne pe noi curați! Nu întra cu bocancii murdari de noroi gros pe mocheta noastră, așa cum intri la taică-tu în casă! Eu nu accept astfel de derapaje, și ca mine sunt mulți!  

Andrei Caramitru parcă a căutat orice ocazie să recidiveze, marți seară, când a citat știrea formulată de Newsweek despre îndemnul episcopului Italiei către români și a calificat ungerea cu untdelemn sfințit, care este un îndemn biblic din epoca Sfinților Apostoli, drept practică medievală.

„Episcopul BOR al Italiei. Va spune exact ce sa faceți contra virusului. E clar și simplu.

„- Să se ungă (pe sine și pe propriii copii), zilnic, cu Untdelemn de la Taina Sfântului Maslu, spre tămăduirea sufletului și a trupului, făcând semnul Crucii pe propria frunte, la baza gâtului și pe mâini;
– Să bea, în fiecare dimineață, pe nemâncate, Apă Sfințită (Agheasmă) și să-și stropească locuințele, în semnul Crucii.”

Doamne, ajută-ne! Să scăpăm de evul mediu”, scrie Andrei Caramitru!

Doamne Ajută să scăpăm noi de acești oameni ciudați, frustrați și răzvrătiți care își doresc să joace politic, să îngroape tot ce contează pentru acest popor. De ce te temi, Andrei Caramitru, de Biserica? De practicile ei? Te temi că nu suntem ușor manipulabili și că avem protecție divină? Poate, în momentele lui de răbufnire, acest tânăr politician ne va prezenta doctrina sa, ca să înțelegem și noi ce îl recomandă pentru acest joc politic și ce intenții are! Până atunci, eu îi îndemn pe toți creștinii să meargă în continuare în Casa Domnului, în biserică, să aducem mulțumiri și să ne rugăm pentru noi, pentru familiile noastre și poporul nostru! Să fim mai sănătoși, mai buni, mai uniți și mai smeriți! 

Vor mai apărea astfel de scrântiți dar, cât inima noastră e încă vie și creștină, nimic nu ne va sta în cale. Amintiți-vă să faceți semnul Sfintei Cruci cât mai des, mergeți la împărtășanie la duhovnicul vostru, mergeți să ascultați predica sfinților părinți duminică, după slujbă. Aceste predici sunt pansament pentru suflet, sunt lecții de viața, îndemnuri și încurajări să depășim ușor și înțelept fiecare provocare a societății nostre. Să vă miruiască Parintele, iar pe copii nu vă temeți să-i împărtășiți cu Duhul Sfânt, căci Iisus a spus: „Lăsați copiii să vină la mine!” Dacă aveți îndoieli in privința linguriței de argint folosită la sfânta împărtășanie, puteți veni cu lingurița copilului de argint. În caz de, Doamne ferește, ne vom confrunta și noi cu acest virus puternic, Coronavirus, igiena este cea care ne pune la adăpost! Spălatul mâinilor, a feței, dezinfectarea obiectelor pe care le manevrăm cel mai des, asemeni telefoanelor, mâncarea sănătoasă și credinta puternica ne vor fi scut! Biserica noastră creștină trebuie să rămână deschisă în timp de pace sau război, criză sau epidemie! 
Aveți inima română și fiți întăriți cu duhul sfânt! Să fim optimiști că lucrurile vor fi bune în țara noastră și ne vom păstra sănătatea trupească și sufleteasca! 
Valorile creștine trebuie salvate și duse mai departe! Deșteaptă-te, române! Deșteaptă-te, societate românească! Uniți de credință și intelepciune, putem croi vremuri mai bune!

 

Articolul precedentPercheziții în 16 județe și municipiul București într-un dosar de evaziune fiscală
Articolul următorIn memoriam Jean Moscopol