Primarul municipiului Brăila a anunțat că un angajat al Directiei de Strategii de la Primaria Braila a fost confirmat cu COVID-19. Acesta își desfășura activitatea într-o altă clădire a Primăriei Brăila.

Primarul Marian Dragomir a anunțat că din data de 11.05.2020, de când s-a simțit rău, persoana confirmată astăzi cu noul coronavirus era în izolare la domiciliu. De asemenea, alți 3 colegi sunt în izolare din 08.05.2020 și din 11.05.2020 și au contactat medicul de familie pentru a anunța starea de sănătate și au primit medicamentatie pentru problemele medicale semnalate.

Persoana depistată pozitiv a făcut pe propria cheltuială, la un laborator privat, testul pentru COVID și a fost confirmat pozitiv, azi 21 mai 2020.

”Procedura în cadrul Primăriei Brăila a fost respectată și la primul posibil simptom colegii au mers acasă și au anunțat medicul de familie. Birourile au fost preventiv dezinfectate. De la data confirmarii 21.05.2020, toți colegii de la Direcția de Strategii a Primăriei Brăila vor sta în izolare la domiciliu, și au instalat o aplicație pe calculatoarele de serviciu pentru a putea lucra de acasă și a avea acces la documente. DSP Brăila va efectua ancheta epidemiologică și va recolta probe” a spus primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Prefectul Cătălin Boboc spune că medicii de familie aveau obligația să anunțe CJCCI, iar laboratorul unde s-a testat angajatul Primăriei trebuia să notifice recoltarea probelor pentru monitorizare unitară.

”În momentul în care DSP introduce un pacientîn definiția de caz îl monitorizeză și vine cu recomandări privind izolarea pentru pacient și eventual pentru contacți” a spus prefectul Cătălin Boboc.