Prima reprezentativă a României n-a reușit să învingă duminică Angola, în meciul decisiv pentru câștigarea Trofeului Carpați. Meciul care avea să decidă câștigătoarea competiției s-a terminat la egalitate, scor 21-21, iar Angola a câștigat ediția din acest an a trofeului Carpați la golaveraj.

Selecționata condusă de Tomas Ryde a început bine, conducând cu 3-0 și 6-1, dar a terminat catastrofal prima repriză. De la 7-2 pentru românce, în minutul 20, angolezele au trecut în avantaj prima dată, scor 7-8. Leuștean și Laslo au marcat pentru România, dar de la 9-8 româncele au primit cinci goluri la rând. Angolezele au intrat la pauză cu 4 goluri avans, scor 9-13.

Româncele au revenit după pauză. Pintea a marcat primele două goluri ale părții a doua. În minutul 40 România a recuperat handicapul de la pauză și a trecut la conducere, scor 15-14. Denisa Dedu a apărat o nouă aruncare de la 7 metri și Tănasie a marcat apoi pentru 16-14. Angolezele au egalat la 16 în minutul 44, dar România s-a distanțat la 3 goluri în minutul 52, scor 19-16.

Cu cinci minute înainte de final scorul a redevenit egal, scor 20-20. În ultimele minute fiecare echipă a mai marcat câte un gol și rezultatul final a rămas 21-21, chiar dacă angolezele au marcat în final, dar după ce timpul de joc expirase.

România: Dedu, Dumanska – Seraficeanu 5, Adespii 4, Tănasie 4, Bucur 3, Laslo 2, Pintea 2, Leuștean 1, Pristăvița, Vătu, Ostase, Tomescu, Zamfirescu, Constantinescu, Ilie. Antrenor: Tomas Ryde.

Angola: Almeida, Sousa – Guialo 5, Dombaxe 4, Chissola 3, Kassoma 3, Cazanga 2, dos Santos 2, Irancelma 1, Paulo 1, Nenganga, Joao, Machado, Kamaladua, Venancio. Antrenor: Morten Soubak.

În celălalt meci al zilei, Japonia a învins România tineret. Meciul a fost unul destul de echilibrat până în minutul 20, când scorul era 10-10. Au urmat trei erori în atac ale fetelor de la România tineret și niponele au fructificat pe contraatac. La pauză niponele aveau 6 goluri avantaj, scor 18-12. În repriza a doua a meciului tinerele jucătoare românce au avut câteva momente mai bune, când s-au apropiat la 3 goluri, dar la final au fost învinse la 6 goluri diferență, scor 35-29 (18-12).

Japonia: Minami, Milakawa – Nakayama 7, Nagata 4, Sasaki 4, Hara 4, Yokoshima 3, Akiyama 3, Fujita 2, Katsuren 2, Ohyama 2, Shiota 1, Kawamura 1, Kawata 1, Kitahara 1. Antrenor: Ulrik Kirkely.

România: Chetraru, Ciucă, Ciaușescu – Popa 7, Vrabie 4, Moraru 4, Ilie 4, Beșleagă 4, Bălăceanu 2, Kerekes 2, Jipa 2, Cace, Stamin, Vâlcan, Marin. Antrenor: Dragoș Dobrescu.

Angola a câștigat astfel Trofeul Carpați. Pe locul 2 s-a clasat România A, dar cu un golaveraj mai slab. Locul 3 a revenit echipei Japoniei, care a fost susținută din tribună de ambasadorul țării lor în România. România tineret s-a clasat pe locul 4 fără nici un punct.

Crina Pintea a fost desemnată cel mai bun jucător al competiției. Angoleza Helena Paulo și Andreea Popa de la România tineret au fost golgheterele turneului cu câte 15 goluri marcate. Cel mai bun portar al turneului a fost desemnată japoneza Sakura Kametani. Angoleza Albertina Kassoma a fost desemnată cea mai bună apărătoare a turneului, iar jucătoarea Japoniei, Mana Ohyama a primit trofeul fair-play.

Articolul precedentAcțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea contrabandei cu tutun și a braconajului piscicol
Articolul următor3,79 % – rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Brăila, la 30 aprilie 2019