Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de COD GALBEN în intervalul 10.00-20.00 – 19 noiembrie.

În județele Tulcea, Buzău și Brăila vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55-75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar în jumătatea de nord a Dobrogei cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp.

Pe parcursul zilei de luni, în zona Carpaților Orientali și în Moldova temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge viteze, în general, între 40 și 50 km/h, în special în jumătatea de sud a Moldovei.

 

Vulcanizările din Brăila nu mai fac față la clienții care au fost surprinși de polei cu anvelope de vară 

 

”Lucrăm în efectiv complet. Am suplimentat personalul în această perioadă și avem inclusiv echipe mobile, care merg acasă la clienți și le schimbă echipamentele. Încercăm să ne mobilizăm astfel încât să reducem timpul de așteptare, iar clienții noștri să își poată relua activitățile în timp util”, ne-a declarat patronul unui service auto din Brăila.

În funcție de dificultatea montarea unui set de anvelope de iarnă într-un service specializat începe de la 20 lei pentru fiecare anvelopă de iarnă.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice scrie că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperide cu zăpadă, gheață sau polei.

Persoanele care nu respectă Ordonanta Guvernului nr. 5/2011 și circulă fără anvelope de iarnă pot primi între 9 și 20 de puncte de amendă, ceea ce se traduce prin valori cuprinse între 945 și 2.100 de lei. În același timp, agentul reține certificatul de înmatriculare sau de înregistrare, eliberând șoferului o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. Conform Codului rutier, certificatul va fi restituit în momentul în care șoferul dovedește că și-a echipat mașina cu anvelope de iarnă sau alte echipamente antiderapante certificate, după caz.

Articolul precedentEmilia Meiroșu l-a sunat pe Dragomir să îl felicite pentru titlul câștigat!
Articolul următor53 de permise reținute în doar o săptămână!