Deputat Antoneta Ioniță
Deputat Antoneta Ioniță

Deputatul Antoneta Ioniță consideră că cinismul atinge cote nebănuite la nivelul celor care sunt în funcții de conducere la nivelul Ministerului Sănătății și CNAS.

”Pentru ministrul Sorina Pintea românii sunt infractori, pentru secretarul de stat Cristian Grasu este prea puțin important dacă pacienții bolnavi de cancer ajung să fie consultați de un computer tomograf, iar pentru purtătorul de cuvânt al CNAS, instituție care administrează cardurile de sănătate, Daniel Osmanovici, <oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistemul>” spune deputatul Ioniță.

Reacția vine după ce purtătorul de cuvânt al CNAS, a făcut câteva afirmații care a consternat opinia publică. Osmanovici a afirmat că “acum dacă a picat sistemul se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planeta Pământ în România?”

”Da, domnule Osmanovici, pentru cei mai mulți pacienți, orice vizită la doctor este cea mai mare nenorocire, mai ales că mulți dintre ei așteaptă rețete pentru medicamente fără de care nu pot trăi!”a fost reacția parlamentarului brăilean.

Ioniță consideră că răspunsul purtătorului de cuvânt al CNAS reprezintă, în realitate, atitudinea Ministerului Sănătății, impasibil dupa 18 zile în care platforma online care gestionează cardurile naționale de sănătate nu funcționează.

Acum, numai bolnavii în stare gravă mai beneficiază de serviciile medicilor de familie, care oricum riscă să plătească din buzunar operațiunile pe care le fac fără a le putea valida în sistem, fără a verifica calitatea de asigurat.

”Nu mă aștept ca domnul Osmanovici să demisioneze. Pentru oamenii care ocupă fotoliile călduțe din Ministerul Sănătății și CNAS contează doar interesul lor personal, și nu al pacienților!” a concluzionat Antoneta Ioniță. 
Articolul precedentBiletele de călătorie gratuită pentru persoanele cu handicap vor putea fi ridicate și distribuite acestora de ONG-uri
Articolul următorEdiția a XIII-a a Festivalului „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” s-a încheiat aseară