Deputatul Antoneta Ioniță, care este și medic de familie, dar a fost și șefa UPU Brăila, spune că impostura din sistemul de sănătate românesc este de o gravitate incalificabilă.

Isteria falșilor medici care profesează în România atinge cote inimaginabile. După medicul italian care deși avea doar 8 clase se erija în medic estetician, în ultimele zile au mai apărut un ”medic stomatolog” fără nici o calificare pentru această profesie și un ”medic ginecolog” care profesa într-o maternitate de stat din județul Ilfov de 10 ani.

”În calitate de medic consider că impostura în sănătate este de o gravitate incalificabilă, pentru că vorbim despre soarta unor oameni, iar în joc sunt viețile lor. Se pare că acel celebru de-acum caz al așa-zisului chirurg italian nu este unul singular, a mai ieșit la iveală încă o situație de medic fals. Iar vinovatul pentru că astfel de întâmplări sunt posibile are un singur nume: Ministerul Sănătății, prin intermediul Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP). Mi s-a părut de-a dreptul aiuritoare declarația ministrului Sănătății, doamna Sorina Pintea, care a găsit o justificare persoanei care i-a atribuit italianului dreptul la liberă practică: <<I-a fost milă>>! Cum la fel de deplasată a fost și ceea ce probabil s-a dorit a fi o glumă a doamnei ministru, constatarea că italianul ar fi fost <<un talent nativ>> într-ale medicinei”. a spus parlamentarul Antoneta Ioniță.

Deputatul PNL de Brăila consideră că ministrul sănătății, Sorina Pintea, nu trebuie să mai glumească pe seama sistemului de sănătate și să ia măsuri pentru ca să nu mai existe astfel de falși medici.

În calitate de deputat, consider că Sorina Pintea și PSD au glumit destul pe seama sistemului sanitar românesc. Doamna ministru ar trebui să ia măsuri împotriva personalului din DSP, pe care să-l responsabilizeze, astfel încât gesturi de <<milă>> similare, care pun în pericol viața pacienților, să nu mai fie posibile” a declarat deputatul PNL de Brăila, Antoneta Ioniță

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here