Arhiepiscopia Dunării de Jos prin preoţii din cadrul Protopopiatului Brăila au donat Spitalului Judeţena de Urgenţă Brăila un ventilator mecanic de tip Trilogy Evo, şase concentratoare de oxigen EverFlo, şase măşti dedicate şi kitul de accesorii. Aparatul cu toate accesoriile necesare au fost livrate joi, 30 aprilie, unităţii medicale brăilene de către părintele protoiereu de Brăila, Ion Mircea Băncilă. 

În biserica „Sfântul Spiridon“, aflată în vecinătatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila au fost  semnate documentul de receţie cu firma distribuitoare a echipamentului medical şi documentul de donare a acestor aparate către conducerea spitalului. Valoarea dispozitivelor medicale donate astăzi este de 88.252 lei.

Finanaţarea proiectului s-a realizat prin contribuţia benevolă a preoţilor din cadrul Protopopiatului Brăila, cu sprijinul financiar oferit de patru parohii din municipiu şi de Protoieria Brăila.

Ventilatorul Trilogy Evo asigură ventilația cu presiune pozitivă, invazivă și neinvazivă, a pacienților, fiind  un dispozitiv medical conceput pentru a fi utilizat de personal calificat, instruit sub supravegherea unui medic, în conformitate cu specificațiile tehnice.

Trilogy Evo este un sistem de ventilație pneumatic, controlat electronic, compatibil cu o serie de accesorii care permite o gamă variată de moduri de tratament.

”Prin această activitate s-a dorit sprijinirea spitalelor cu aparatura necesară îngrijirii persoanelor afectate de noul coronavirus” a precizat preotul Rareș Bucur.