Judecat pentru agresiune sexuală, inculpatul Augustel Şerban, cel care a fost la un pas de a batjocori un copil în scara unui bloc, a încercat în zadar să obţină o pedeapsă mai uşoară la Curtea de Apel Galați. Judecătorii au respins ca nefondat apelul formulat de acesta împotriva sentinţei primei instanţe care l-a condamnat la 6 ani închisoare.

“Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Şerban Augustel Dumitrel împotriva sentinţei penale din 20.07.2020 a Judecătoriei Brăila. Menţine starea de arest a inculpatului şi deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi a arestării preventive, de la 10.06.2019 până la zi. Obligă pe inculpatul-apelant la plata de cheltuieli judiciare în apel. Definitivă”, este soluţia pronunţată recent de Curtea de Apel Galaţi.

În vara anului trecut, acesta a agresat sexual un copil de 8 ani, în scara unui bloc de pe Str. Celulozei de bărbatul care s-a apucat să îl mângâie în zone intime. Norocul copilului a fost că un locatar din acel bloc a observat totul şi a intervenit la timp, reuşind astfel să îl salveze pe cel mic din mâinile agresorului sexual. Augustel Ş. şi-a făcut deja un renume ca pedofil, acesta având mai multe fapte de acest gen la activ. Individul a ajuns în spatele gratiilor la data de 11 iunie 2019. La sfârşitul lunii iulie, Judecătoria Brăila a dat sentinţa pentru individul acuzat de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală.

Bărbatul fusese condamnat anterior pentru corupere sexuală a unor copii în parcul de joacă din Obor, însă acesta a fost liberat condiţionat de Judecătoria Galaţi, în noiembrie 2018. 

În urma sesizării din data de 5 iunie 2019, când un bărbat a anunţat că l-a surprins pe un individ în scara blocului în timp ce abuza un copil de numai 8 ani, poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi l-au preluat pe individul care fusese imobilizat de mai mulţi locatari. Augustel a fost dus la Spitalul de Psihiatrie, fiind apoi preluat de poliţişti pentru continuarea audierilor.

Acelaşi individ a profitat de nişte copii, în toamna lui 2017, când a acostat doi minori într-un loc de joacă din cartier Obor, unul de 9 ani şi celălalt de 11 ani. Inculpatul Augustel Ş., de 36 de ani, i-a ademenit pe minori cu ajutorul unui telefon mobil, apoi i-a dus într-un loc retras, spre linia de cale ferată. Aici s-a apucat să îl mângâie în zona feselor pe băieţelul de 9 ani, asta după ce i-a băgat mâna în pantaloni. Micuţii au reuşit să scape şi au fugit spre casele lor, povestind ce au păţit. Pedofilul a fost arestat, apoi judecat şi condamnat la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare, pentru infracţiunea de corupere sexuală a minorilor.

Înainte de fapta din Obor din 2017, Augustel mai fusese condamnat de două ori pentru viol şi act sexual cu un minor, victimele fiind un băiat de 9 ani şi un altul de 10 ani.

 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 5 decembrie 2020
Articolul următor70 de cazuri noi la Brăila