Aproape 4000 de cărţi funciare au fost eliberate anul trecut în județul Brăila

Aproape 4000 de cărţi funciare au fost eliberate anul trecut în județul Brăila
Aproape 4000 de cărţi funciare au fost eliberate anul trecut în județul Brăila

Aproape patru mii de cărţi funciare au fost eliberate, gratuit pentru proprietarii de imobile din judeţul Brăila, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF), în anul 2018.

Lucrările de cadastru general au fost finanţate din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Brăila.

În anul 2018, în judeţul Brăila au fost înregistrate, prin PNCCF, 3.862 de imobile, reprezentând o suprafaţă de 3.565 de hectare de teren agricol.

De asemenea, anul trecut, OCPI Brăila a semnat contracte de finanţare cu 41 de UAT-uri, iar 30 dintre acestea au încheiat contracte de prestări servicii de cadastru general.

Totodată, în anul 2018, au fost scoase la licitaţie primele patru UAT-uri din judeţ care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), care prevede înregistrarea sistematică a imobilelor din 660 de comune din toate judeţele ţării. Comunele brăilene Traian, Vădeni, Măxineni şi Siliştea se numără printre cele 194 de UAT-uri pentru care ANCPI a iniţiat procedura de licitaţie.

”În prezent, din totalul de 44 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din judeţul Brăila, în 40 se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât şi pe sectoare cadastrale.
Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri şi apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. PNCCF este finanţat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar şi din fonduri externe obţinute prin Programul Operaţional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanţare poate fi bugetul local”, a precizat Domnica Matincă, purtător de cuvânt al OCPI Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.