Arestat preventiv pentru 30 de zile pentru 8 infracțiuni de furt în ultima săptămână
Arestat preventiv pentru 30 de zile pentru 8 infracțiuni de furt în ultima săptămână

La data de 26  februarie a.c., poliţiştii l-au reținut pe un brăilean, bănuit de comiterea mai multor furturi din societăți comerciale. În cursul zilei de astăzi tânărul a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Marți, 26 februarie 2019, poliţiştii brăileni l-au reţinut pe un tânăr, în vârstă de 26 ani, din Brăila, bănuit că, în perioada 18 – 26 februarie a.c., ar fi comis 8 infracțiuni de furt și furt calificat.

În fapt, în cursul zilei de marți, la ora 10:40, polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică l-au depistat, pe raza municipiului Brăila, pe un tânărul în cauză. Acesta era bănuit că în dimineața aceleiași zile încercase să sustragă bunuri dintr-o societate comercială din Brăila.

Tânărul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Brăila, unde, în urma cercetărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale, s-a stabilit că, în perioada 18.02.2019 – 26.02.2019, acesta ar fi pătruns în alte 6 magazine alimentare de pe raza municipiului, și, sub pretextul achiziționării de produse așezate în locuri relativ inaccesibile, determinând astfel vânzătorii să se îndrepte către acele zone, ar fi reușit să sustragă țigarete și sume de bani de sub tejghea, cauzând prejudiciul total 4.231de lei.

Printre faptele sale a fost reținută și cea din ziua de 23 februarie, în jurul orei 10, când a intrat într-un magazin din Piața Concordia și, prefăcându-se că vrea să cumpere diverse produse, a profitat de neatenția vânzătoarei și i-a furat suma de 578 de lei din casa de marcat, după care a plecat grăbit din magazin.

Acesta a fost reţinut pe baza de ordonanţă pentru 24 de ore şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

În cursul acestei zile acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Articolul precedentLa miez de noapte depistați la volan sub influența alcoolului
Articolul următorTânără din Brăila, acuzată că i-a furat unui șofer banii, în timp ce acesta se afla la volan