La data de 30 martie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila l-au identificat şi reţinut pe un brăilean, bănuit de comiterea infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată.

Luni, 30 martie 2020, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 46 de ani, din Brăila, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe o stradă din municipiu, un bărbat ar fi ameninţat-o cu un cuţit şi a încercat să-i sustragă telefonul mobil.

Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului unde l-au depistat şi identificat pe Anton Marian Albert, un tânăr, în vârstă de 30 de ani, din Brăila, cu antecedente penale. Acesta a fost condus la sediul poliţiei în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele brăileanului a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată, totodată, acesta fiind şi sacţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 5.000 de lei conform Ordonanței Militare nr. 3/2020.

Poliţiştii l-au reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri, acesta a fost prezentat instanţei, aceasta dispunând măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. În noiembrie 2019 bărbatul a fost eliberat condiționat din penitenciar după ce fusese condamnat pentru infracțiuni în Nantes, Franța

Tânărul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.